Брад Уилямсън от американското ВМС: В руските кораби нямаше нищо притеснително

16908
Брад Уилямсън от американското ВМС: В руските кораби нямаше нищо притеснително
Снимка: БГНЕС

"Видяхме руските кораби, но те имаха същото поведение като нашето и спазваха всички норми и закони за плавателни средства в международни води, както и на въздухоплавателни средства. Така че, не е имало никакви проблеми". Това каза на пресконференция във Варна командирът на групата контраадмирал Брад Уилямсън от ВМС на САЩ.

На пресконференцията присъства и командирът на Военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков и командирите та групата от НАТО се проведе във Варна.

Дамите от ПП АБВ насочват подкрепата си към жени, пострадали от домашно насилие

Дамският клуб на ПП АБВ в гр. Варна ще подари музикална терапия на жени, пострадали от домашно насилие и на жени в неравностойно положе...

Корабите от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО пристигнаха на посещение в гр. Варна в рамките на предварително планираните тренировки в Черно море с кораби от военноморските сили на България, Румъния и Турция. В съвместното учение от типа PASSEX, което ще се проведе на 9 март, от българска страна ще участва фрегатата "Дръзки" от състава на Военноморска база – ВМС.

НАТО разполага с два вида сили за незабавен отговор: Първа и Втора постоянни морски групи на НАТО (SNMG1 и SNMG2) и Първа и Втора постоянни противоминни корабни групи на НАТО (SNMCMG1 и SNMCMG2).

Втората постоянна морска група на НАТО (SNMG2) изпълнява непрекъсната програма на оперативна подготовка и осъществява посещения в пристанища в Средиземно море и извън неговата акватория, в държави-членки на НАТО и в страни, които не членуват в Алианса. Това включва пристанища в държави, участващи в програми като "Партньорство за мир", "Средиземноморски диалог" и "Истанбулска инициатива за сътрудничество".

Съставът на силите за незабавен отговор варира, тъй като единиците военноморска техника се предоставят от допринасящите държави-членки на НАТО на ротационен принцип. На същия принцип се поема и командването на силите. Държавите, които по правило допринасят към групата, са Германия, Гърция, Холандия, Испания, Турция, Великобритания и САЩ. През годините и други държави, които не членуват в Алианса, също са имали своя принос.

Варна се радва на огромна мартеница

Гигантска мартеница украси Варна за един от най-обичаните български празници – Баба Марта, предаде кореспондентът на БГНЕС от г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com