Евродепутатът Емил Радев е блокиран на летище в Турция

697
Евродепутатът Емил Радев е блокиран на летище в Турция

Варненският евродепутат Емил Радев от снощи е блокиран на летище в турския град Измир, заради експлозиите на истанбулското летище „Ататюрк“. Той разказа, че е летял по линията Брюксел-Истанбул.

Малко след 23:00 ч. обаче, поради мерки за сигурност, самолетът е бил отклонен към Измир. Варненецът, заедно с останалите пътници и екипажите на няколко самолета са останали в машините 3 часа и чак след 3,30 ч. са могли да слязат. След два часа престой пред летището, около 500-те пътници, сред които и малки деца, са били извозени към хотели в Измир.

Емил Радев: Докладите на ЕК се използват вътрешнополитически

"Докладите на Европейската комисия се използват вътрешнополитически", смята Емил Радев – евродепутат на ГЕРБ. В предаването &bdqu...

„Нямаше паника, само лек хаос. В момента чакаме да ни върнат обратно на летището и да ни кажат дали ще можем да се приберем и летим през Истанбул“, описа пред "Дарик нюз" ситуацията в Измир Радев.

„Виждаме, че без една много добра координация между службите за сигурност, няма как да се предотвратят такива атентати. За съжаление, когато говорим за „Брекзит“, не трябва за забравяме, че когато Великобритания излезе от Европейския съюз, ще напусне и Европол. Великобритания беше една от държавите членки, която споделяше много голяма част от информацията, свързана и с криминалната престъпност и потенциалните терористи. Така че от това общата европейска сигурност също ще загуби“, коментира евродепутатът от Варна.

Според него последствията от напускането на Евросъюза няма да са добри нито за Великобритания, нито за Съюза. Радев е на мнение, че от тук нататък мерките за сигурност и обмяната на информацията трябва да се засилят още повече. Трябва да се работи и със службите за сигурност на трети държави като Турция, САЩ и Русия.

По всякакъв начин трябва да се получава предварително оперативна информация, за да се предотвратят такива мащабни терористични актове като снощния на летище „Ататюрк“. „България не е страна на първа бойна линия, но това, което става в Белгия, Турция и Франция, няма гаранция, че утре няма да се случи в някоя друга държава членка на Евросъюза. Не можем да сме спокойни“, смята Емил Радев.

От есента и България ще има зоополиция

Със заповед от 25 юни 2015 година министърът на вътрешните работи създава организация за определяне на служители на МВР за работа по ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com