Истински Биг Брадър вилнее във Варна

26156
Истински Биг Брадър вилнее във Варна

Наблюдението с видео камери във Варна е в частни ръце. Това твърди кореспондентът на вестник „Капитал” за Бургаски и Варненски регион Спас Спасов.

Спасов говори пред Нова телевизия по повод случая с изчезналия режисьор Захари Паунов. Той разказа, че системата за наблюдение е въведена от бившия кмет на морската ни столица Кирил Йорданов. Оказва се обаче, че с течение на времето и заради устна договорка между Община Варна и вътрешния министър на Тройната коалиция Румен Петков половината пари, които МВР е трябвало да плати за системата, не са платени. И така собствеността остава в ръцете на частнаа фирма, която е изградила системата от камерите.

МВР дава 53 млн. лева за камери

Над 53 милиона лева с ДДС ще погълне мащабният план на МВР за изграждането на денонощен "Биг Брадър" по пътищата на страната като мяр...

Какъв обем от информация минава през ръцете на частно дружество, попита Спасов. Това не се контролира от държавен орган, а заснетите кадри са си истински Биг Брадър, смята той. И задава въпроса докога ще има такъв вакуум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com