Янко Станев вече не е шеф на СДС-Варна

14455
Янко Станев вече не е шеф на СДС-Варна

Изборът на Янко Станев за председател на СДС-Варна е отменен и до два месеца местната организация ще проведе нови избори, съобщи Дарик.

Решението е взето на заседание на оперативното ръководство на СДС във Велико Търново. Източник от ръководството на СДС е съобщил пред радиото, че Станев няма да се кандидатира отново за поста.

Протест във Варна заради сгради в Морската градина

Сдружение Варна диша организира мирен протест "ОТ ЛЮБОВ КЪМ МОРСКАТА", който ще се проведе утре 14.02.2015г., от 14:00 часа, съобщават ...

Срещу избора на Станев се обявиха както местни седесари, така и лидерът на ДСБ Радан Кънев. Къне критикува остро избора на Станев. „СДС е стара и опитна партия и би трябвало да има имунна система срещу подобни преврати. Приемам това конспиративно „събрание" като провокация срещу Реформаторския блок. Очаквам със спокойствие решението на Националния изпълнителен съвет на партията. От това дали ще бъде признат този „избор", или не, зависи по-нататъшната ми реакция", написа Кънев във Фейсбук.

Янко Станев беше избран по предложение на Антон Чанев на конференция на СДС, срещу която възроптаха членове на партията във Варна. Бившият председател на СДС-Варна и кмет на морския град Христо Кирчев заплаши, че ще прекрати членството си, а симпатизантите на ДСБ обявиха, че са изненадани и притеснени. „Янко Станев е като Делян Пеевски за Варна. Пред нищо не се спира, за да постигне целите си. Сега идеята е да продадат марка СДС за местния вот", посочи Кирчев.

Преди 10 години Янко Станев бе изключен от СДС заради финансови злоупотреби, след което стана лидер на градската организация на ДПС във Варна. През 2012 г. бе изключен и от партията на Доган, защото отказа да изпълни решението на Централния съвет и да подкрепи кандидатурата на БСП Борислав Гуцанов за кмет на Варна и работи в полза на ГЕРБ. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com