X
 
 

Музикален фестивал "Фолклорен изгрев" ще се проведе във Варна

1152 0
photo of Музикален фестивал "Фолклорен изгрев" ще се проведе във Варна
Снимка: Actualno.com
Този уикенд певци, танцьори и инструменталисти от различни възрасти ще покажат своите умения във Варна. От 12 до 14 април в морската ни столица ще се проведе четиринадесетото издание на Националния музикален фестивал "Фолклорен изгрев".

Таланти от цялата страна ще се включат в пъстрия празник, като освен че ще забавляват варненци и гости на града, ще се борят и за първите места.

В състезанието ще вземат участие изпълнители от различни възрасти: деца от 3-годишна възраст, ученици от школи в читалища, детски комплекси, професионални училища по фолклор и музика, студенти и самодейци от народни читалища и пенсионерски клубове.

Талантливите музиканти ще се състезават в шест основни направления: вокални изпълнители, инструменталисти, стилизиран фолклор, стари градски песни и шлагери, танцово изкуство, фолклорни ансамбли.

Председател на журито и тази година ще е акад. Милчо Василев - ректор на Академията за музикално и танцово изкуство (АМТИИ) в Пловдив.

Талантите ще бъдат оценявани и от уважаваните проф. д-р Тодор Киров, който е декан на катедра „Музикален фолклор“ в АМТИИ-Пловдив, маестра Ваня Монева – продуцент „Фолклорна музика“ в БНР и диригент на хор „Космическите гласове на България“, и маестро Димитър Христов – диригент на Оркестъра за народна музика на Националното радио, д-р Данислав Кехайов - народен певец и диригент на Анамбъл „Пирин“ - Благоевград.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално