Община Варна ще изгражда зони за отдих в държавни имоти

819
Община Варна ще изгражда зони за отдих в държавни имоти

Правителството разреши на държавното дружество „Рибни ресурси” да извърши продажба на недвижими имоти, негова собственост, чрез пряко договаряне с община Варна.

Терените са част от рибарско пристанище „Варна”. Община Варна ще ползва терените за изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега „канал-море-езеро”, изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони и други. Средствата от продажбата на недвижимите имоти ще останат в дружеството, като с тях ще се погасят стари задължения.

Във Варна пак пуснаха спряна обществена поръчка за 120 млн. лв.

Община Варна обяви отново обществената поръчка за реконструкция и модернизация на пречиствателната станция на Златни пясъци. Това става...

На община Приморско кабинетът предостави държавен имот с площ от 2228 кв. м. Местната власт ще ползва изградените в него защитен вълнолом, естакада и кей за рибарски лодки за разширяването и благоустрояването на пристанище Приморско.

С друго решение Министерският съвет промени от публична в частна държавна собственост статута на имот и го предостави на община Сливница. Теренът е с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната. Имотът с площ 1600 кв. м се намира на улиците „Христо Ботев“ и „Паисий Хилендарски в града. Общината ще ползва четирите сгради на бившия военен клуб за културни, просветни и образователни дейности.

От публична в частна държавна собственост беше променен и статутът на имот, управляван от Националната компания „Железопътна инфраструктура“. Това е терен от 680 кв. м в Благоевград. Имотът не се ползва от НКЖИ и правителственото решение ще позволи извършването на разпоредителна сделка, която да донесе допълнителни приходи за компанията.

Правителството промени от частна в публична държавна собственост статута на 13 имота. Терените се намират на пл. „Център” №2 във Велико Търново. Те са предоставени в управление на областния управител Велико Търново, на районни и регионални структури на НОИ, МРРБ, Комисията за защита от дискриминация, Агенцията за социално подпомагане, Агенцията за хората с увреждания, Националната служба за съвети в земеделието, Комисията за защита на потребителите, Общинската служа по земеделие, НАП, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, БНР и Министерството на правосъдието. Промяната е необходима за ефективното и ефикасно функциониране на държавните структури.

Граждани алармират, че община Варна ще сече дървета за сметка на улици. От общината отричат

Община Варна се кани да сече дървета, да премахва зеленчуков пазар и да променя зелени площи в междублоковите пространства  на 17-...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com