Окръжна прокуратура във Варна протестира присъдата на учител, блудствал с малолетни

2744
Окръжна прокуратура във Варна протестира присъдата на учител, блудствал с малолетни
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура във Варна внесе протест срещу петгодишната ефективна присъда на учителя Свилен Кирчев, произнесена в петък от състав на Варненския окръжен съд.

62-годишният мъж беше признат за виновен за извършени действия с цел възбуждане и удовлетворяване на полово желание без съвкупление със седем малолетни ученички – престъпление по член 149, ал. 1 от Наказателния кодекс, като при шест от случаите деянията му са във връзка с член 26, ал. 1 от НК, тъй като са извършени при условията на продължавано престъпление. При две от престъпленията квалификацията е по член 149, ал. 5, т. 1 от Наказателния кодекс - извършените блудствени действия са едновременно спрямо две лица.

Част от варненския булеврад "Ян Хунияди" е затворена за ремонт

Източното платно по бул. „Ян Хунияди“ във Варна в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Трети март&ldquo...

В съдебно заседание Окръжна прокуратура поиска много по-високи наказания за извършените тежки престъпления от учителя - за квалифицираните блудства - към средния размер на наказанието, предвидено в закона, а за престъпленията по член 149, ал. 1 от НК – към максималния размер от по 6 години. Прокуратурата не е удовлетворена от размера на наложеното на подсъдимия Свилен Кирчев общо наказание, както и от определения първоначален общ режим на изтърпяването му в затворническо общежитие от открит тип. Наказанието е несправедливо ниско, тъй като не е отчетена високата степен на опасност и на престъпленията, и на извършителя, за това Окръжна прокуратура – Варна, иска по-тежко наказание на подсъдимия.

Всички престъпленията са извършени в периода от 15 септември 2012 до 8 януари 2014 год. в село Царевци, Варненска област, където Кирчев преподавал физика, математика, английски и информационни технологии. 62-годишният мъж живеел на семейни начала с директорката на училището. Това е и причината първият сигнал за действията на учителя да останат без последствия.

След извършената проверка на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Кирчев е освободен от длъжност. Известно време преподава в девненско училище, а в момента е безработен. Пострадалите деца бяха разпитани чрез видеоконферентна връзка в присъствието на педагог, психолог и родител, за да се избегне срещата с насилника. Кирчев трябва да заплати на родителите на три от момичетата по 4000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди от деянията си.

Съдът му наложи мярка за неотклонение парична гаранция от 500 лева до влизане на присъдата в сила.

Лято 2015: заведения с лоша хигиена, храни с изтекъл срок на годност

Туристически комплекс в близко до Варна населено място е предлагал храни с изтекъл срок на годност, които са били приготвяни при изключ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com