Отбелязват Деня на моряка във Варна

6894
Отбелязват Деня на моряка във Варна

С редица инициативи ще бъде отбелязан Денят на моряка – 25 юни във Варна. Това съобщи на пресконференция капитан Димитър Димитров, председател на Българската асоциация на морските капитани, предаде „Фокус”. Отбелязването на този ден се провежда за трета поредна година във Варна, като с всяка изминала година се увеличават и инициативите, които са посветени на този ден.

Честването на Международния ден на моряка започна още на 19 юни, когато се състоя награждаване и концерт на участниците в конкурса Детско море. Утре от 18.00 часа ще бъде открита изложба, която е част от Националният конкурс „Диря в морето”. От 16.00 часа на 25 юни на борда на ветрохода „Калиакра” ще се състои морско кръщене. Кулминацията в отбелязване Деня на моряка във Варна ще бъде на 25 юни в Летен театър, където ще се състои концерт с участието на Йорданка Христова, група „Кароли” и духовия оркестър на ВМС. По време на концерта ще бъдат наградени и победителите в националния конкурс „Диря в морето”.

Младежи в неравностойно положение във Варна се учиха на програмиране

29 младежи във Варна, голяма част, от които с двигателни увреждания, бяха обучени безплатно на основите на програмирането, предаде &bdq...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com