Повдигнаха 2 обвинения на Веселин Марешки

19550
Повдигнаха 2 обвинения на Веселин Марешки
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура – Варна привлече като обвиняем Веселин Марешки.

Варненският бизнесмен първо е обвинен за това, че в периода 3 октомври – 16 октомври във Варна в съучастие като извършител е принудил другиго да заплаща ежемесечно 10 000 лева, като го е заплашил с увреждане на имущество и с други противозаконни действия.

Марешки щял да признае за шамар в съда

Считам се за невинен и ще направя всичко възможно да го докажа в съда. Това заяви „аптекарският бос” Веселин Марешки. Маре...

От деянието са причинени щети в размер на 5 602.92 лева. Съставомерността е по чл.213а, ал. 3, т.2 от НК. Това става ясно от информацията на прокуратуата.

Марешки е обвинен и за това, че на 15 октомври във Варна е причинил лека телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебните му функции (общински съветник в град Варна). Деянието е съставомерно по чл. 131, ал. 1, т.1 от НК.

На следващия ден след скандала стана ясно, че спор за наем за заведение е довел до екшъна между аптекарския бос Веселин Марешки и варненския общински съветник Костадин Костадинов. Марешки е спрял тока на пицария във Варна, за която има имотен спор между бивши съпрузи. Наемателят на заведението Асен Миланов, срещу когото е застанал Марешки с действията си, всъщност се е оплакал, че Марешки е отговорен за незаконно спиране. Марешки не е позволил на екип на Енерго-Про да пусне тока. Миланов обаче е трета страна по спора между съпрузите за въпросната пицария.

С прокурорско постановление мярката за неотклонение на Марешки е изменена от „подписка“ в парична гаранция в размер на 100 000 лв.

Веселин Марешки е отведен в болница

Веселин Марешки е отведен в болница във Варна, заради влошено здравословно състояние. Информацията съобщи говорителят на полицията в гр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com