X
 
 

Правителството дава на община Варна два имота за центрове за лица с увреждания

1053 0
photo of Правителството дава на община Варна два имота за центрове за лица с увреждания
Снимка: iStock/Guliver
Община Варна ще получи собствеността върху имот и част от имот - частна държавна собственост, за предоставяне на социални услуги. Това решиха министрите на днешното си заседание. 

Очаква се в морската ни столица да бъде изграден Център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания, както и Център за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства и лица с умствена изостаналост. Имотите, които правителството прехвърли на общината, се намират в град Варна и представляват подблоково пространство с канцеларии, сервизни помещения и прилежащи изби с площ 272,81 кв. м на първия етаж в триетажна сграда в ж.к. „Дружба“ и самостоятелен обект с площ 179 кв. м на трети етаж в сграда на ул. „Кавала“ № 1-а в район „Одесос“. 

Центърът за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания ще бъде създаден по процедурата за подкрепа за лица с увреждания на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020г. 

Там ще се предоставят услуги на 90 лица с увреждания, които ще включват дневна и почасова грижа, консултиране на пациентите и техните близки, подкрепа и информираност, както и осигуряване на терапевтична помощ и рехабилитация.
Проектът е на обща стойност-  999 957.80 лева, от които 849 964.13 лева с финансиране от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Предвижда се още да бъде извършен основен ремонт, обзавеждане и оборудване на помещението, както и да се закупи микробус с платформа за хората с увреждания.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители