Предлагат къщата на Мишо Бирата за 10 млн. евро

12782
Предлагат къщата на Мишо Бирата за 10 млн. евро
Снимка: БГНЕС

Къщата на покойния бизнесмен Михаил Михов, добил популярност с прякора Мишо Бирата, е обявена за продажба. Исканата цена за стогодишната сграда на централната варненска улица „Братя Шкорпил“ е 10 млн. евро.

Имотът е на пазара от около четири месеца, но към момента не предизвиква сериозен интерес. В него сега живее собственикът му Пламен Михов, който го наследи след смъртта на майка си Ева. Пламен е от нейния първи брак, а Михаил Михов се грижи за него още от дете. Сградата е архитектурен паметник и се състои от три етажа с обща площ 1000 кв. м. По описанието на брокера Калоян Балинов от агенцията за недвижими имоти, която предлага къщата, на първия етаж има голяма зала за срещи, библиотека, столова и кухня. На втория етаж са разположени две спални, три бани, хол и офис, а на последния – три спални и хол. Дворът е с площ 2,4 дка и там има сауна и открит басейн, информира Дарик радио.

"Мишо Бирата" е история, защото прокуратурата не разбрала какво си говорили Борисов и Танов

Постановленията за прекратяване на досъдебните производства по случаите "Мишо Бирата" и "Чакъра" бяха официално публикувани на сайта на...

Въпреки всички тези екстри, според Балинов реалната цена е под 5 млн. евро. Къщата не е ипотекирана, а собственикът й не търси бърза сделка, тъй като не е притиснат от материални затруднения.

Агенции за недвижими имоти са предлагали на клиенти имота без знанието на Пламен Михов. Те са обявявали цени между 1 и 1,5 млн. евро. След като офертата за 10 млн. евро излиза официално, е имало няколко запитвания, но като цяло интересът е слаб. Една от причините за това е отдръпването на руснаците от пазара на имоти във Варна, твърди Балинов.

Михаил Михов почина на 30 март 2011 г. в в хотелска стая в Правец. Според заключението на аутопсията причината за смъртта му е масивен инфаркт. Той получи прозвището Мишо Бирата, след появата на подслушани разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов. Съпругата на бизнесмена Ева Михова почина на 2 май 2012 г. във Военномедицинска академия в София от цироза на черния дроб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com