Пътят между Добрич и Варна - приоритет номер три на Павлова за реконструкция

9200
Пътят между Добрич и Варна - приоритет номер три на Павлова за реконструкция
Снимка: Thinkstock

Пътят Добрич – Варна отговаря за изискванията за финансиране с евросредства и той ще бъде включен на трето място в програмата за кандидатстване за финансиране. Реконструкцията ще струва 19,3 млн.лв. На пътя Добрич - Варна на места ще бъдат направени оширения, но не се предвижда изграждане на трета лента, заяви регионалният министър Лиляна Павлова в отговор на въпрос на депутата от Атака Калина Балабанова.

Въпросът на Балабанова касаеше изграждане на скоростен трилентов път на отсечката Добрич-Варна и реконструкция на участъка с. Любен Каравелово, община Аксаково – разклон за с. Долище, община Аксаково.

От утре пътят Асеновград – Смолян ще бъде отворен за движение

Имам уверението на директора на ОПУ – Пловдив, че от утре пътят Асеновград – Смолян ще бъде отворен за движение. Това съобщ...

„Като народен представител от област Варна с мен постоянно се свързват недоволни граждани на област Добрич и област Варна. Причината е липсата на трилентов скоростен път на отсечката Добрич-Варна", заяви Балабанова.

Стойностите на дневната интензивност на автомобилното движение със сигурност предполагат изграждането на път с трилентов габарит. Проблемът с трафика по тази отсечка съществува от години, но за съжаление вече няколко правителства подценяват ситуацията. Също така, особено тежко е състоянието на частта в отсечката с. Любен Каравелово – разклон за с. Долище от същия път Добрич - Варна. Тази отсечка е близо 5,7 км, а е в наистина критично положение и предразполага за сериозни пътно-транспортни произшествия, обясни Балабанова. Тя призова правителството да помисли все пак за някакви ремонтни дейности по участъка с. Любен Каравелово – разклон за с. Долище, защото пътят е в критично състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com