Три плажа във варненско са с прекратени концесии

1786
Три плажа във варненско са с прекратени концесии

Правителството прекрати договорите за концесии на плажовете „Офицерски“, „Аспарухово“ и „Кабакум-юг". Причината са отправени от концесионерите едномесечни писмени предизвестия.

От пресслужбата сочат още, че е прекратен едностранно договора за концесия на морски плаж „Къмпинг Китен”, сключен през 2007 г. с концесионера „Лазурен бряг” АД. Причина за решението са констатирани системни неизпълнения на основни задължения по договора.

Безплатни чадъри ще има само на някои плажове през следващото лято

Само на някои плажове ще има безплатни чадъри през лятото. В туристическото министерство подготвят нова концепция за управление на черн...

Установени са нарушения като непредставяне на банкова гаранция, обезпечаваща изпълнението на задължението за плащане на концесионно възнаграждение за 2015 г. Не е представена и гаранция за изпълнение на задълженията, свързани с опазване на околната среда, охраната на крайбрежната плажна ивица и комплекса от курортни ресурси и с охраната на труда през 2014 г. и 2015 г.

Дружеството също така не е заплащало и дължимото концесионно възнаграждение на държавата за 2014 г. и 2015 г. Общата стойност на всички непогасените парични задължения по договора възлизат на близо 217 хил. лв., като в сумата влизат и дължими лихви и неустойки, съгласно договорните клаузи.

 

 

Концесиите на плажовете преминаха към министъра на туризма на първо четене

Депутатите прехвърлиха функциите на министъра на регионалното развитие по предоставяне на концесии и отдаване под наем на морските плаж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com