В квартал "Аспарухово" във Варна готвят протест за годишнината от наводнението

1050
В квартал "Аспарухово" във Варна готвят протест за годишнината от наводнението
Снимка: БГНЕС

Втората годишнина от наводнението във варненския квартал „Аспарухово”, при което загинаха 13 души, ще бъде отбелязана с протест.

Той е насрочен за 18 юни, а организацията тече във Facebook. Близо 50 души досега са заявили участие в митинг-шествието под надслов "Две години ЗАБРАВЕНИ!", чиито инициатори са жители на квартала.

Милиард евро щети след наводненията в Париж

Щетите от наводненията във френската столица Париж и околностите му ще надвишат един милиард евро, предаде АФП като се позова на общинс...

Целта на този протест е да изискваме от общинската власт конкретни срокове за действия по изпълнение на изграждането на деретата и превръщането им в охранителни канали. Вече две години след онази злокобна нощ, въпреки даренията на хора от цялата страна, а и от чужбина - нищичко не се е променило. Нищо не се прави за да се предотврати повторение на трагедията. Ръсят се обещания на "килограм", но след това следва... нищо. Уж все започват, но вече втора година всичко е уж”, заявява Николай Иванов, който е един от организаторите.

Според него районният кмет Калина Белмезова трябва да подаде оставка, тъй като местната управа била „тотално негодна да работи адекватно и в полза на хората от квартала”, пише още "Дарик нюз".

Началото на протеста е в 11:00 ч. следващата събота, а сборният пункт е на улица „Моряшка”, която беше една от най-засегнатите от потопа през 2014 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com