Варна ще постави експериментално подземни контейнери

12041
Варна ще постави експериментално подземни контейнери
Снимка: БГНЕС

Община Варна ще започне експериментално поставяне на подземни контейнери за смет. Информацията съобщи кметът на морската столица Иван Портних за Радио Варна.

Проектът е пилотен и ще стартира в края на февруари 2015г. Първоначално ще бъдат поставени 10 подземни контейнера за боклук.

Регистърът на зелените площи във Варна е готов

Публичният регистър на зелените площи, дълготрайните декоративни дървета и на дърветата с историческо значение в община Варна вече е го...

Ако идеята се окаже успешен, подземни контейнери ще бъдат поставени първо в централната част на морската столица, а след това и в другите райони. Подобна система на сметосъбиране отдавна е факт в редица европейски държави.

Предимствата на подземните контейнери са много - боклукът не се вижда, няма неприятни миризми около кофата и е чисто. Отвън гражданите ще виждат само отвора, откъдето ще могат да изхвърлят боклук. Нито граждани, нито безстопанствени кучета ще имат достъп до отпадъка, който постъпва под земята. Не на последно място се освобождава и пространство, което в доста случаи създава проблем в трафика.

Изграждането на подобна система има и редица спънки – като съобразяване със съществуващата вече подземна инфраструктура, не малката цена и др.

Снимка: Архив

Хидроизолацията на подлезите във Варна е в лошо състояние

49 са подлезите на територията на Община Варна. Най-много са те на територията на район „Приморски”. Там съоръженията са ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com