Във Варна обучават учители по антитероризъм

2522
Във Варна обучават учители по антитероризъм
Снимка: БГНЕС

Над 120 педагогически специалисти от училища и детски градини в цяла Варненска област ще преминат еднодневно обучение за реакция при кризи, включително и при терористично нападение, съобщи директорът на Регионалния инспекторат по образованието, Венцеслава Генова.

Срещата е насрочена за 31 март и ще се проведе в IV Езикова гимназия „Фр. Жолио – Кюри“ в морската столица.

Обучават шофьори за новите тролейбуси във Варна

Обучение за тролейбусни шофьори организира общинската фирма "Градски транспорт". През него ще преминат всички водачи, за да придобият н...

В обучението ще участват учители, психолози, педагогически съветници, директори и помощник-директори, пише Topnovini.bg.

Темата на курса е „Тероризмът - заплаха за човешката сигурност. Мерки за училищата“. Обучението се провежда под формата на тренинг, а основната му цел е да се посочат същността, причините за възникване, характеристиките за разпознаване действията и мерките за противодействие.

Предстоят ключови моменти в средните училища – външни оценявания, малки матури за четвърти клас, изпити за седмокласниците, държавни зрелостни изпити – все събития с масово струпване на много деца на едно място.

Заради тях и заради зачестилите атентати, с цел осигуряване спокойствието на учениците, както и опазването на живота им, се налага да се обучат преподавателите, обясни Генова.

Във Варна засилват охраната на училища, болници и детски градини

Във връзка с терористичните актове в Брюксел община Варна засилва контрола и организацията на охраната в града. "Взаимодействаме актив...

Таксата за участие в курса е 60 лева, а в края на деня всички участници ще получат сертификати. Обучението се организира от Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com