Във Варна се провежда Фестивал на хвърчилата

10473
Във Варна се провежда Фестивал на хвърчилата
Снимка: БГНЕС

От 10.00 часа на плажа в кв. „Аспарухово” започна тазгодишното трето издание на Международния фестивал на хвърчилата във Варна, предаде "Фокус".

Събитието, ще продължи до вечерта, като до обяд за децата и любопитните ще е отворена работилница за изработване на хвърчила, оригами и маски на птици от хартия, в 17.30 часа гостите на фестивала ще бъдат завладяни от латино парти с Искрен Пецов.

Най-оспорваните избори за кмет ще са във Варна

Варна се очертава да е общината, в която ще се разгори най-оспорваната кметска надпревара. В морската столица се издигнати 4-5 равносто...

През целия ден ще има демонстрации на уникални ръчно изработени хвърчила, спортни хвърчила и авиомодели. Ще има специализирана оптика, с която ще може да се наблюдава миграцията на птиците.

По време на Фестивала на хвърчилата ще се състои и фото-пленер за репортажна и художествена фотографи. Участниците в този пленер ще имат възможността да снимат събитията и най-вече демонстрациите на международните участници, които ще покажат майсторките си умения в управлението на огромни пъстри ръчно изработени хвърчила на Аспаруховския плаж. Опитът от миналата година показа, че времето и мястото на събитието е подходящо и за фотографи – анималисти, които биха могли да снимат активната миграция на щъркели, пеликани, осояди, блатари, орли и други хищни птици. Избраните фотографии от този пленер ще се включат в пътуваща изложба „Въздушни чудеса - Варна 2015”, която ще бъде показвана на различни места във Варна и други градове.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com