Във Варна спряха и възстановиха приема на заявления за документи по бърза и експресна поръчка*

7523
Във Варна спряха и възстановиха приема на заявления за документи по бърза и експресна поръчка*
Снимка: БГНЕС

От днес, 1 юни, Областната дирекция на МВР във Варна спира да приема на заявления за издаване на паспорти на български граждани и разрешения за пребиваване на чужди граждани с бърза или експресна поръчка. Съобщението е на ОД МВР-Варна.

Не е ясно кога ще бъде възобновен приемът за бърза и експресна поръчка. От ОД МВР-Варна предупреждават, че това ще стане "до второ нареждане". Дотогава ще се приемат само заявления за обикновена поръчка.

700 000 паспорти са за смяна

Първите опашки за паспорти вече започнаха. От началото на май се забелязва все по-голямо струпване пред паспортните служби на районните...

Буквално час след съобщението от ОД МВР-Варна пуснаха ново съобщение, с което уведомиха, че бързата и експресната поръчка са възстановени.

Преди малко повече от седмица вътрешният министър Румяна Бъчварова призна, че на места ще има проблеми със смяната на документи. Очаква се през тази година да има рекорден брой хора, които трябва да сменят личните си документи. Според МВР става въпрос за над 1 млн. души. Областите с най-много изтичащи документи са София-град, Пловдив, Варна, Бургас и Кърджали. На места може да има сериозни проблеми, защото една машина за подмяна на лични карти може да издаде до 500 карти на ден. Глобата за неподменени лични документи с изтекъл срок е между 30 и 150 лева.

* Информацията е актуализирана към 12:10

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com