Здравните власти решават дали да затворят плажа на Кабакум

9565
Здравните власти решават дали да затворят плажа на Кабакум
Снимка: БГНЕС

Лабораторните проби на морската вода в местността "Кабакум" край Варна трябва да излязат днес. Ако резултатите покажат наднормено наличие на фекални стрептококи и колиформи, здравните власти ще затворят плажа, съобщава Topnovini.bg.

Миналата седмица служители на здравната инспекция взеха проби от зоната за къпане заради множеството сигнали за фекално замърсяване на морската вода, идващо от тръби, които се заустват в крайбрежната зона. Читател на Topnovini.bg, пожелал анонимност, сигнализира, че 3 тръби изливат фекални води в северната част на плаж "Кабакум". По думите му смрадта е нетърпима под спирка "Журналист".

Ангелкова не е съгласна с безумията на концесионерите на плажовете

Такива ситуации като с концесиите на плажовете създават много негативен имидж на туризма ни. В случая концесиите са в правомощията на М...

Подобен сигнал имаше и през януари т.г. Впоследствие РИОСВ-Варна установи, че в района има 3 дерета, които отводняват ската и допринасят за заблатяване на крайбрежната зона. Състоянието на металните тръби, преминаващи под алеята и плажа, е много лошо – те са запушени, корозирали или прекъснати от вълните. За да се реши трайно проблемът, е необходимо да се положат нови тръби и да се направи заустване в морето, препоръчаха специалистите.

От екоинспекцията уведомиха за проблема Община Варна, но очевидно от администрацията не са предприели необходимите действия, за да се осигури отводняване, а и предотвратяване на бъдещи свлачищни процеси.

 

 

Хотелиерите в Несебър избухнаха срещу концесионерите на плажа

30 лева на ден допълнително за чадър пред хотелите в Несебър. Това е положението на Южния плаж в града. Туристите логично недоволстват...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com