10 млн. лева ще бъдат инвестирани в инфраструктурни проекти в Свищов

2411
10 млн. лева ще бъдат инвестирани в инфраструктурни проекти в Свищов
Снимка: Thinkstock

Над 10 млн. лв. ще бъдат инвестирани в различни инфраструктурни проекти в Свищов през 2017 година. Те са осигурени чрез програма „Региони в растеж“, съобщи кметът на Община Свищов Генчо Генчев пред "Фокус".

Той отбеляза, че това е част от публичната инвестиционна програма на Община Свищов. „Ще бъдат инвестирани близо над 10 млн. лв. в нашия град. Ще подобрим мерките за енергийна ефективност на сградата на Община Свищов. Ще бъде направен и голям ремонт на целодневна детска градина „Радост“ в града“, освен това подготвяме и обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на целодневна детска градина „Васил Левски“. Ще направим ремонт и на училището в село Овча могила“, каза още кметът и подчерта, че ще се направи реновиране на градската среда в кв. „Черни връх“ и ж.к. „Младост“ в Свищов.

Няма нанесени разрушения на територията на община Свищов след земетресението във Вранча

Земетресението във Вранча е усетено от жителите на Община Свищов. Това съобщи за Агенция „Фокус” кметът на Община Свищов Ге...

Градоначалникът подчерта, че поръчките са почти към своя край. „Радвам се, че всичко с тях е наред. Няма да има обжалване, всичко бе направено открито и прозрачно и в края на месец март ще сключим договорите с избраните фирми, след това ще започне и изграждането на самите проекти“, каза още Генчо Генчев. По думите му от 1 март ще бъде официално отворена процедурата за кандидатстване по общинската програма „Местни инициативи“ в Свищов.

Той уточни, че в началото на март на сайта на Общината, както и в местния вестник, ще бъде публикувана обява за набиране на проектни предложения от граждани и неправителствени организации. „Ще бъдат посочени и насоките за кандидатстване, както и всичко останало, което касае реализацията. Трябва да стане ясно, че е нужно да има и съфинансиране. Колкото по-голям е делът на местното участие, като собствен принос, толкова по-голяма оценка ще получи и съответният проект“, обясни Генчо Генчев.

Той каза още, че вече е избран най-мащабният проект. Той ще бъде за ремонт на пенсионерския клуб в село Козловец, където ще бъдат вложени 20 хиляди лева. Освен това са привлечени и допълнителни инвестиции в размер на още 50 хиляди лв. „Взехме това решение, защото се оказа, че именно тази сграда е многофункционална и се използва за всички нужди на жителите на населеното място. В нея се организират и всички мероприятия, които се провеждат в селото“, каза още кметът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

ВАС ще има последната дума за проекта на Вълка за огромен инсинератор край Павликени

Авария остави без вода Велико Търново и още няколко града

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Спасиха измръзнал бял щъркел в Горнооряховско (СНИМКА)

Санират само ако сте техен човек: Сигнал и от Горна Оряховица*

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com