Младежи от пет държави реализират социална кампания във Велико Търново

9252
Младежи от пет държави реализират социална кампания във Велико Търново

Социална кампания, посветена на повишаване информираността по въпросите, касаещи равенството на половете ще се проведе в централната част на Велико Търново на 8-ми януари 2015 от 14:30ч. до 16:00 ч. 

В рамките на провеждания от 2 до 9-ти януари 2015г. семинар „Gender Training Seminar for Youth Workers“, организиран от Сдружение „ГЛОУ“ и финансиран по програма Еразъм +, участници от пет държави дискутираха актуални аспекти на темата „равенство на половете” - стереотипи, закони, младежки програми, социални реформи и др. В два от модулите на семинара участниците интервюираха жителите на Велико Търново, за да добият представа за тяхната информираност и мнение за степента на полова равнопоставеност в страната. Резултатите показват, че 90% от запитаните местни жители не знаят дали в България има закон, свързан с равенството на половете, дали във Велико Търново има организации, които работят в тази сфера и съществуват ли разлики в процента на заетост на мъже и жени в страната. 

Община Велико Търново започва 2015 г. с поредица от мероприятия

Община Велико Търново започва 2015 г. с поредица от мероприятия, съобщиха от пресцентъра на общината. От 08:30 часа в Катедралният хра...

В отговор на откритата нужда за повишаване информираността по тези въпроси, кулминацията на проекта ще бъде мащабна социална кампания, включваща четири основни дейности: 1) лекция-дискусия, посветена на проблемите при осигуряване равенство на половете в страните партньори; 2) флашмобове на различни места в града, които имат за цел да привлекат вниманието на жителите към проблема по провокативен и иновативен начин; 3) Дърво на желанията и обещанията, където преминаващите жители на града ще бъдат приканени да напишат обещания към себе си за новата година, а в замяна ще получат цвете с вдъхновяващо послание, стимулиращо нагласи за равенство на половете; 4) българските участници в проекта ще провокират местните жители, търсейки техните предположения за факти от официални статистики, представящи моментната ситуация на проблема в България. Дейностите ще бъдат съсредоточени по улиците в централната част на града. 

Кампанията ще стартира с флашмоб от 14:30 ч.  пред Театъра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com