X
 
 

Напрежение в Павликени заради кариера за базалт

3154 1
Напрежение в Павликени заради кариера за базалт
Пореден протест в община Павликени – заради опит да се отвори кариера за добив на базалт, в Станчова могила.

Всъщност за отваряне на такава кариера е имало опити още преди години, като фирмата, която стои зад инвестиционното намерение е "Базалт България". Сега има заявление за техническо задание, което трябва да бъде гледано  днес, 28 март, в Общинския съвет на Павликени. Това е факт, макар преди години РИОСВ да не дава зелена светлина – заради проучване, показващо негативни последствия за околната среда и въздуха. Сега обаче от "Базалт България" казват, че има споразумение с РИОСВ – в проекта били вкарани подобрения, например ремонт на ключов водопровод.

Десетки сигнали за незаконна сеч край Павликени - без реакция от години

Десетки сигнали за незаконна сеч в частни и държавни гори. Пострадали от набезите обвиняват институциите в бездействие и настояват за с...

Инициативни комитети от селата около Павликени са твърдо против, показа репортаж на Нова телевизия. Нещо повече – хора от тях твърдят, че промяната на позицията на РИОСВ е заради това коя всъщност е компанията. Тя е на един великотърновски бизнесмен, който наскоро го убиха, каза един от хората, явно визирайки Петър Христов.

Според кмета на Павликени Емануил Манолов настроенията в Общинския съвет са против проекта. Длъжен съм да входирам заявлението, каза още кметът, но всъщност се оказа, че "Базалт България" може да внася предложението в Общинския съвет на всеки три месеца.

На снимката: Емануил Манолов (в средата)

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители