Подновено е издирването на двете момчета, изчезнали в река Янтра

838
Подновено е издирването на двете момчета, изчезнали в река Янтра

Издирването на двете момчета, които изчезнаха вчера във водите на река Янтра във Велико Търново, е подновено на разсъмване.

"Бързеите, които се образуват, затрудняват допълнително работата на колегите, които са от водолазните екипи, които обхождат вътре във водата, защото на места нивото стига между два до четири-пет метра. Това забавя допълнително търсенето, и както стръмните наклони, които се образуват по скатовете от двата бряга", каза Началникът на сектор „Спасителна дейност“ в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Лазов пред БНР.

Мъж изчезна в пещера край Котел

Kрай котленското село Кипилово е изчезнал мъж, влязъл в пещера. От местния спелеоклуб поясняват, че негов приятел е подал сигнал снощи...

Предприети са отново действията от мястото, където е станало произшествието.

"Проверяваме около двукилометров участък до бентовете на реката. Към момента четирима водолази участват. Очакваме помощ от служители на Министерството на отбраната, шестима водолази", каза Лазов.

Децата са на 15 години и са от Дома за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови” в старата столица. Те са изчезнали около 14.00 часа, докато се къпали в реката. Двете момчета заедно с още един свой приятел от сиропиталището решили да се поразхладят в прохладните води на Янтра. Спуснали се по стръмния скат край паметника на Асеневци и нагазили в 2-метров вир.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com