Радослав Гизгинджиев: Младите имат нужда от различен начин на представяне на изкуство

1280
Радослав Гизгинджиев: Младите имат нужда от различен начин на представяне на изкуство

Младите имат нужда от смела провокация и от различен начин на представяне на изкуство. Това каза за Радио „Фокус“-Велико Търново Радослав Гизгинджиев, автор на книги и организатор на инсталацията „Страници от Рая”, която ще бъде представена във Велико Търново. Той поясни, че по негови наблюдения, изключително много млади хора се впечатляват, когато книгите се поднасят по различен начин.

„Забелязвам, че когато представям нещата си, мнозинството от присъстващи са млади хора и със сигурност може да се говори за интерес, който е събуден сред тях“, каза Радослав Гизгинджиев. Той допълни, че подобна инсталация е била представена в Бургас, Пловдив и София, но тази във Велико Търново ще е най-мащабната, която е правил до сега, тъй като пространството е най-голямо.

Науката среща изкуството

Ако докато стоите отстрани на едно от творенията на Майкъл Мъфри някой ви каже, че това е око, едва ли ще си помислите, че и вие виждат...

„Със сигурност има интерес към такива неща. До колкото съм забелязал, а и моят опит е такъв, тъй като аз винаги представям нещата си по визуален начин, че хората има нужда да бъдат по-смело провокирани. Целта на инсталацията е точно такава. Ще има листи и по земята, освен тези, които ще висят в пространството. Всеки човек ще има възможност да си вземе лист, който си хареса. Забелязвам, че много хора снимат текстовете, интересно им е“, добави авторът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...