Велико Търново е център на акцията "Деца помагат на деца"

31492
Велико Търново е център на акцията "Деца помагат на деца"

Във всички училища и забавачници в община Велико Търново ще бъдат поставени касички за националната кампания "Жълти стотинки", която се организира от сдружение "Съзидание". Тази година Велико Търново е център на акцията под мотото "Деца помагат на деца". Даренията ще бъдат предоставени на областната болница "Д-р Стефан Черкезов", предаде БНР.

Кампанията, която започна през 2008-а година, сега ще събира от децата жълти стотинки за нови кувьози в неонатологията на великотърновската болница, съобщи координаторът на сдружение "Съзидание" Йорданка Венкова.

В Търново взеха превантивни мерки срещу свлачищата

Взети са превантивни мерки на територията на общината и ако има нови свлачища, ще се реагира веднага. Това каза кметът на Велико Търно...

"Когато докоснеш сърцата на децата ни и ги вдъхновим те да помагат на други деца, така ще ги възпитаме, че те наистина могат да бъдат полезни", заяви Венкова.

Имаме нужда от нови кувьози, защото сегашните десет са отпреди десет години и само два от тях са интензивни, каза началникът на неонатологията, д-р Тина Николова.

"За миналата година през интензивен сектор са преминали около двеста деца. В кувьозите се поставят не само недоносени деца, а и доносени, които са родени с проблеми и със забавена адаптация на новороденото. Недоносените деца за миналата година са 88, в сравнение със страната 10 процента недоносеност, при нас тя е 13,8 %", заяви д-р Николова.

Освен в учебните заведения касички за кампанията "Жълти стотинки" ще бъдат поставени във всички центрове за услуги на гражданите, в концертни и спортни зали.

Грипната ваканция във Великотърновско остава до вторник

Училищата в община Велико Търново остават затворени до вторник. Причината е увеличеният брой на заболелите от грип деца. Информацията с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com