Велинградски празници на културата ще бъдат открити на 2 юли

4877
Велинградски празници на културата ще бъдат открити на 2 юли
Снимка: Община Велинград

Емблематичните „Велинградски празници на културата”-2022г. ще бъдат открити на 2 юли, когато е и Денят на Велинград. За 49-ти път централният площад „Николай Гяуров” ще бъде сцена на различни изяви от 2 до 9 юли /включително/.

Празничната програма включва събития за всички възрастови групи от хора. В рамките на една седмица Велинград ще се превърне в център на културата, в който ще се изявят, както популярни български звезди, така и множество млади местни таланти.

Община Велинград е предвидила в програмата редица интересни събития: кино под звездите, пленер „Музика и багри”, детските „Синьо лято“ и „Весела ваканция”, литературни вечери, изложби, лятно училище „Да съхраним красотата на миналото”- дърворезба, грънчарство и тъкачество, както и концерти на прекрасните ни и даровити местни таланти. Аниматорите от ПГИТ „Алеко Константинов” -“G Team Animation” ще забаляват малки и големи с детска дискотека с любимите Мини и Мики Маус.

Сред акцентите в програмата са концертите на обичаните от всички Владимир Ампов-Графа, Миро, Дивна, Николай Учкунов, Кирил Хаджиев-Тино от „Гласът на България”, ансамбъл „Чинари” и велинградския талант Калина Десподска.

Денят на Велинград ще започне в 9:00 часа с тържествена света литургия в храм „Успение Богородично”, след която от 10:00 часа в залата на ЦПЛР-ОДК ще продъжи XII Международен фестивал за млади изпълнители на полпулярна музика и танци „Дъга над Клептуза”. От гражданско сдружение „За теснолинейката” са организирали пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”, който ще бъде посрещнат на ж.п. гарата в 10:15 часа. Официалната част и същинското откриване на културните празници ще започне от 19:00 часа пред сградата на Общинска администрация, където по традиция с парад-дефиле Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” ще поведат официалните лица и гости към пл. „Николай Гяуров”. Сцената ще бъде изпълнена с изявите и шоу програмите на нашите самодейци, които ще изнесат празничен спектакъл „С Велинград в сърцето”. Гост участник в първия ден от празниците ще е Владимир Ампов-Графа, който ще поднесе на феновете си истинско музикално преживяване.

Велинградските празници на културата са неизменна част от Културния календар на община Велинград. Организаторите запазват правото си програмата за Велинградски празници на културата – 2022 г. да бъде актуализирана и променяна.

Прилагаме линк към цялата програма за празниците:

https://velingrad.bg/…/%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0…/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Ваксиниран младеж е с коклюш във Велико Търново

ВАС ще има последната дума за проекта на Вълка за огромен инсинератор край Павликени

Авария остави без вода Велико Търново и още няколко града

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Спасиха измръзнал бял щъркел в Горнооряховско (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com