Зеленият глас на Велико Търново: Събудете се и гласувайте за чиста Янтра

3833
Зеленият глас на Велико Търново: Събудете се и гласувайте за чиста Янтра

Флашмоб под наслов „Събудете се и гласувайте за чиста Янтра” организираха "Зелените" за Велико Търново. С лодки по реката те представиха по артистичен начин своята идея за по-зелено, по-хуманно и по-културно развитие на града.

В неделя по обяд, без предварително обявяване, Зелените преминаха по Янтра разстоянието от ж.к. "Чолаковци", през Стамболовия мост до ж.к. "Варуша-юг". Наред с красивите природни пейзажи, които реката предлага, се откриват и неприятните гледки на вливащите се отходни канали. Именно те са основната причина за неприятната миризма в старата част на града през лятото.

Натравянето на риба в Янтра продължава

Нов сигнал за натровена риба по река Янтра беше изпратен до Actualno.com от Bigfish.bg. Става въпрос за стотици измрели сомове, мрени и...

Проблемът с колектора за отпадни води е един от основните за Търново, а досега никой от управляващите не се наема да предложи решение. Проекти за това, разбира се, могат да се осъществят по различни европейски програми, но явно те не са приоритет за местната власт, казват от "Зелените".

Решението на този проблем може да подобри не само околната среда на града, но и да превърне Янтра в изключително атрактивна дестинация за воден туризъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com