1 юни се превърна в истински спортен празник за видинските деца (СНИМКИ)

4668
1 юни се превърна в истински спортен празник за видинските деца (СНИМКИ)
Снимка: община Видин

Международният ден на детето се превърна в истински спортен празник за видинските деца и младежи, които имаха възможност да се включат в маратон в Крайдунавския парк и турнири по стрийтбол и шахмат. Спортните мероприятия бяха организирани от Лайънс клуб Видин, със съдействието на Общината.

Стартът на маратона бе даден при Художествената галерия. Предизвикателството да изминат маршрута до крепостта „Баба Вида“ и обратно приеха над 70 момичета и момчета на възраст от 7 до 18 години. Участниците показаха състезателен дух, но и спортсменство, доказвайки олимпийския принцип, че най-важно е участието. По същото време в Речна гара се проведе шахматен турнир, в който своите гросмайсторски умения демонстрираха ученици от 3 до 11 клас. В новата модерна спортна зала в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ пък бе организиран турнир по стрийтбол за ученици от 5 до 7 клас, в който се включиха общо 11 отбора.

Призьорите в отделните състезания получиха медали и купи. В турнира по шах във възрастова група 1-4 клас на първо място при момчетата се нареди Никола Златомиров, а при момичетата – Илина Петрова - и двамата възпитаници на ОУ „Иван Вазов“. В генералното класиране победител стана Момчил Златомиров от 10 клас, ППМГ „Екзарх Антим I“, който спечели и купата за блиц турнира. В състезанието по стрийтбол при момчетата победител стана отборът на „Шампионите“ в състав Виктор Венев, Мирослав Милчев и Иван Иванов, възпитаници на ППМГ. При момичетата първи стана „Отборът на Криси“ – Кристина Петрова, Никол Микова и Далия Витанова, също ученички в Математическата гимназия. Бяха наградени и най-полезните играчи, като отличието при момчетата получи Виктор Венев, а при момичетата – Кристина Петрова. Призът за най-добър стрелец в турнира заслужи Теодор Беков от отбора на „Африканците“. Наградени бяха и победителите в маратона – първи финиша от момчетата пресече Михаил Виденов, 12 клас в ППМГ, а при момичетата най-бързо трасето премина десетокласничката Преслава Петрова, също от ППМГ. Специална награда получи най-малката участничка в маратона – седемгодишната Крисия Илиянова.

След награждаването беше организирана и томбола с награди, като най-голямата – велосипед, спечели Калоян Кирилов от СУ „Св. св. Кирил и Методий“.

По предварителна програма по случай 1 юни във Видин беше предвидено провеждането на десетото издание на традиционния детски празник „Щуроландия“, както и концерт на Народно читалище „Светъл ден-2009“. Поради дъждовното време двете събития се отложиха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com