4 фестивала, традиционни културни и спортни събития подготвя Община Видин през лятото

3568
4 фестивала, традиционни културни и спортни събития подготвя Община Видин през лятото
Снимка: Община Видин

Богатата лятна програма и тази година ще изпълни с емоции ежедневието на видинчани и ще привлече вниманието на туристите във Видин. Десетото издание на Съборa за автентичен фолклор „Дунавски ритми“, който читалище „Цвят“ организира на 7 юли, събира самодейци от цялата Видинска област. Той ще премине под наслов “Фолклорната магия – памет за бъдещето“. Началото е в 9 часа, на откритата сцена при Художествената галерия в Крайдунавския парк.

За девети път Общината е домакин на младежкия фестивал "The Bridge". Той ще се проведе от 15 до 22 юли. Участниците в него ще имат възможност да се включат в 10 работилници по визуални изкуства, музика и танци, като в рамките на фестивала ще бъдат организирани 5 събития, а за финал – празничен концерт.

Видин организира второ издание на фестивала за опера и балет

От 3 до 6 август във Видин ще се проведе втори летен сезон на операта, оперетата и балета „Баба Вида“. Това бе съобщено на ...

В края на най-горещия месец ни очаква фестивалът "Дунавски вълни". И сега той ще предложи синтез на различни изкуства – музика, театър, цирк, танци. Ще бъдат представени няколко атрактивни изложби, а последната вечер е посветена на фолклора, с участието на Антимовската духова музика, на професионални и самодейни състави. Отново ще гостува Ангел Ангелов с „Юнашкия тиган“.

На 3 август започват Летните вечери на операта и балета „Баба Вида“ - втори сезон. Зрителите ще могат да се насладят на операта „Травиата“, оперетата „Царицата на Чардаша“ и балета „Спящата красавица“. Спектаклите ще бъдат представени на открита сцена на площад „Бдинци“. За най-малките ще има две безплатни детски представления, които ще се играят в Крайдунавския парк. Фестивалът ще продължи до 6 август.

И този път крепостта „Баба Вида“ ще е естественият декор за средновековния фестивал „БъдинЪ“, който се организира на 25 и 26 август. Събитието цели да насочи вниманието към забележителния исторически паметник, превърнал се през вековете в символ на дунавския град. Шестото издание е с по-различен характер и по нетрадиционен начин, чрез въздушна акробатика, ще представи уникалността и красотата на популярната туристическа атракция.

Също през август ценителите на автомобили и на високите скорости ще имат възможност да наблюдават Втория Ретро парад и Националния мотосъбор.

Община Видин набира младежи за „Зелено училище” през юли

Във връзка с изпълнението на проект„Развитие на конкурентноспособни туристически атракции за целогодишен фестивален туризъм, койт...

На 25 август е официалното откриване на традиционния Видински панаир, към който интересът от страна на производители и търговци продължава да расте, а предвидената богата концертна програма ще изненада приятно неговите посетители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com