Кметът на Видин се срещна с Цветанов

1419
Кметът на Видин се срещна с Цветанов
Снимка: Община Видин

Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе среща с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По време на срещата, на която присъства и народният представител Владимир Тошев, бе споделено мнение, че фокусът на правителството е насочен към Северозападна България, Област Видин и Община Видин. В разговора бе подчертана подкрепата на правителството за реализирането на инициативи и проекти в различни сфери на дейност в Общината.Безлихвеният кредит от държавата в размер на 2 милиона лв. още през 2015 г. помага на Община Видин да излезе от задлъжнялостта, наследена в началото на мандата, когато натрупаните дългове са повече от 20 милиона лв.С отпуснатата през 2016 г. на Община Видин целева субсидия от 3 милиона лв. се ремонтират улици в населените места и участъци от четвъртокласната пътна мрежа; извършен е ремонт на Гребната база; асфалтират се улици и междублокови пространства в жилищните квартали на град Видин. През месец декември 2017 г. Министерство на финансите одобрява приетия с решение на Общински съвет - Видин План за финансово оздравяване на Общината. Съобразно това, на Община Видин е предоставен от централния бюджет временен безлихвен заем в размер на 6 милиона лв., в който е включен и отпуснатият през 2015 година от правителството заем от 2 милиона лева. С него са разплатени всички наложени запори на местната институция и тя отпада от списъка на общини във финансово затруднение.

През 2017 г. Община Видин получава 225 000 лв. по Националната програма за оптимизация на училищната мрежа и 350 000 лв. за учебно оборудване на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“.Правителството отпуска целева субсидия в размер на 1 милион лв. за проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи на сградата на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, както и 2 милиона лв. за консервация, реставрация и експониране на Общинския драматичен театър. В процес на реализация са големи инфраструктурни проекти: за доизграждането на пречиствателната станция за отпадъчни води във Видин са предвидени 20 милиона лв.; по Оперативна програма „Региони в растеж“ са осигурени около 17 милиона лв. за подобряване и модернизиране на образователната инфраструктура на две училища – СУ „Цар Симеон Велики“ и ППМГ „Екзарх Антим I“, а за реконструкция на централната пешеходна зона във Видин – 12 милиона лв. Огнян Ценков отбеляза като голям успех откриването на висше учебно заведение във Видин – филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“, което е една необходима предпоставка за задържането на младите хора и възраждане на региона.

Поклон пред паметта на загиналите руски воини на видинска земя

В навечерието на 9 май – Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа, кметът на Община Видин Огнян Ценков и помощник военн...

Цветан Цветанов заяви, че в резултат на последователната политика към Северозападния регион, съвместно с държавната, местната власт и гражданското общество започва изграждането на магистралния път Видин – Ботевград. Правителството изпълнява поетите ангажименти за преодоляване на регионалния дисбаланс и отделя специално внимание на Северозападния регион, Област Видин и Община Видин. Предстои реализирането на още важни проекти като изграждане на интермодален терминал във Видин. В целенасочената инвестиционна програма на правителството са заложени 23 милиона лв. за изграждането на Северна промишлена зона в Община Видин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com