Община Видин продължава подкрепата си за местния футбол

1766
Община Видин продължава подкрепата си за местния футбол
Снимка: Община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на Футболен клуб „Бдин 1923“, в която участва и председателят на Общинския съвет Генади Велков. По време на разговора бе обсъдено от каква подкрепа има нужда клубът, за да постигат още по-добри резултати.

„Един от успехите, които общинското ръководство постигна през изминалите две години от мандата е, че успяхме да спрем изтичането на средства в спорта. Защото преди положението беше такова, че колкото и пари да се дадат за спорт, ефект нямаше, защото те са потъвали някъде“, заяви в началото на срещата д-р Ценков.

Той посочи, че специално по отношение на футбола един от приоритетите на Общината е ремонт на стадион „Георги Бенковски“. Кметът показа на представителите на ФК „Бдин 1923“ работен проект и обясни, че Общината го е представила и в Министерството на младежта и спорта с мотивирано искане за предоставяне на необходимите средства. Около 8 млн. лв. са нужни, за да се превърне градският стадион в модерно спортно съоръжение, отговарящо на всички съвременни изисквания.

По време на разговора председателят на Управителния съвет на ФК „Бдин 1923“ Жоро Василев запозна кмета с представянето на различните формации на клуба. При по-малките възрасти новият сезон все още не е започнал, но предишният е бил много успешен: юноши старша възраст – първо място в Северозападна зона; юноши младша възраст – второ място в Северозападна зона; деца – първо място в Северозападна зона; подготвителна възраст – първо място в Областната група. Добро е и представянето на мъжкия отбор, който в изминалите две срещи от новото първенството е постигнал категорични победи с обща голова разлика 5:0.

За да приключи обаче успешно сезонът, са необходими значителни средства, за осигуряването на които ръководството на ФК „Бдин 1923“ търси съдействие от Община Видин. По време на срещата бяха обсъдени различни варианти, като участниците се обединиха около мнението, че за да се развива футболът е необходима подкрепата на спонсори.

Кметът на Общината ще инициира среща със спортните клубове, Общинския културен институт „Дунав“ и бизнеса, за да се обсъдят възможностите за осигуряване на необходимите средства за развитието на спорта и на културната сфера, чрез сключване на договори за дарения. Така ще се осъществява стриктен контрол при разходването на средствата и то ще става по напълно прозрачен начин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com