Огнян Ценков награди победителите в раликрос "Видин 2018"

1793
Огнян Ценков награди победителите в раликрос "Видин 2018"
Снимка: Община Видин

Автомобилното състезание, което е първи кръг от националния шампионат, се проведе на пистата на летището край с. Иново. Преди церемонията по официалното откриване днес бе направена почетна обиколка в памет на Александър Атанасов, 7-кратен шампион по автокрос и един от инициаторите на националните шампионати по раликрос и автокрос.

Надпреварата бе открита от заместник-кмета на Община Видин Венци Пасков, който е и заместник-председател на организационния комитет на раликроса. Той благодари на Българската федерация по автомобилен спорт, на АСК „Жико-Моторспорт” и на всички, чиито усилия допринасят традицията да се запази и надгражда. Пасков заяви, че Община Видин и занапред ще подкрепя инициативата и ще създава все по-добри условия за нейното провеждане. С приветствие към организаторите и участниците се обърна и областният управител на Видин Албена Георгиева. Тя изрази удовлетворението си, че Общината съдейства за организирането на това престижно спортно събитие и пожела на участниците да се състезават коректно и да спазват условията за безопасност. Поздрав към автопилотите и гостите отправи също Иван Иванов, председател на видинския клуб „Жико-Моторспорт”.

Кметът на Видин присъства на премиерното представление на спектакъла "Хронолог"

Кметът на Община Видин Огнян Ценков присъства на премиерното представление на спектакъла „Хронолог“. Постановката за възрас...

Стотици феновенаблюдаваха автомобилното състезание и подкрепяха своите фаворити. Община Видин предприе всички необходими мерки, съвместно с отговорните институции, за да бъде гарантирана сигурността на участници и зрители.

Общо 24 автопилоти взеха участие в раликроса. При финалното класиране в Дивизия 3 на първо място е Иво Иванов от АСК „Жико-Моторспорт”, на второ и трето - Николай Николов от АСК „Жико-Моторспорт” и Методи Тодоров от АМК „СтартМ Криводол”; в Дивизия 2 приза спечели Ивайло Йончев от АМК Ботевград, следван от Владимир Димитров и Симеон Велев от АМК Ботевград; в Дивизия 1 победител е Светослав Манастирски - АМК „Старт М Криводол”, на втора и трета позиция са Александър Томов – АСК Монтана Рейсинг и Антон Хайтов - АСК „Жико-Моторспорт”2.В отборното класиране начело застана АМК Ботевград, а след него се подредиха АСК „Жико-Моторспорт” и АМК „Старт М Криводол”. За дебютно участие бе награден 17-годишният състезател на АСК „Жико-Моторспорт” – Тошко Петров. И тази година бе връчена традиционната купа „Лада”, която отиде при Георги Ставров от АМК „Старт М Криводол”.

Купите на победителите връчи Огнян Ценков - кмет на Община Видин и председател на организационния комитет на раликрос „Видин 2018”. Той изказа своята благодарност към организаторите на състезанието и лично към председателя на АСК „Жико-Моторспорт” Иван Иванов за ентусиазма и волята, които влага за провеждането на раликроса. Ценков изрази категоричната си позиция, че Община Видин ще продължава да съдейства за развитието на автомобилния спорт, който е сред най-популярните в нашия град.

На спечелилите бяха раздадени предметни награди и шампанско. След церемонията всички си направиха обща снимка за спомен с кмета на Видин.

Над 260 самодейци се включиха във фолклорния събор "Алботин"

Традиционното събитие се провежда за седми път в подножието на прочутия Алботински скален манастир в близост до село Градец. Фолклорния...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com