Подготовката за Видинския панаир е в разгара си

2982
Подготовката за Видинския панаир е в разгара си
Снимка: Община Видин

Пространството в бившето военно поделение в града, където се провежда изложението, вече е приведено в подходящ вид. „От общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ са положили много труд, мястото е окосено и почистено, трите чешми работят. Преди панаира тук ще се проведе и мотосъборът, така че подготовката е и за двете големи събития“ – коментира заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. Тя припомни, че от 3 август в Центъра за административно обслужване е започнало подаването на заявленията от желаещите да участват в изложението. На 10 август ще бъде назначена комисия, която ще разгледа документите и ще изготви разрешителни, на базата на които от 11 до от 16 август всички одобрени ще могат да заплатят таксите. „Обявата е публикувана в сайта на Община Видин и там всичко е обяснено – за какви стоки колко е таксата на кв. м за деветте дни на панаира. Заплащането ще се извършва само на каса в Центъра и по банков път“ – обясни Борисова.

Тази година са предвидени различни нови активности. Ударно започва първият ден на фестивала. Община Видин ще организира икономически форум, на който ще се обсъдят възможностите за развитие на винения туризъм в трансграничния регион. Ще има и изложение на винопроизводители от България, Сърбия и Румъния. За първи път се организира надсвирване на духови оркестри от България и Сърбия, което ще бъде непосредствено преди концерта на Гъмзата брас шоу – на 20 август, когато ще е и официалното откриване на панаира. Концертите са всяка вечер, от 20:00 ч., входът е свободен. Участват български и сръбски изпълнители – Ивана, Николина Чакардъкова, Анелия, група „Сигнал“, Криско, Драгана Миркович, Миле Китич и Индира Радич. Ще има съпътстваща програма, в която ще се изявят Градският духов оркестър на Видин, Ансамбъл „Дунав“, самодейни читалищни състави от Общината и детски музикални и танцови групи.

По традиция по време на панаира в крепостта „Баба Вида“ се провежда и средновековният фестивал „БъдинЪ“. Той ще бъде на 27 и 28 август (петък и събота).

Във Видински панаир 2021 ще се включат изложители от цялата страна, от Сърбия и Румъния. Ще има разнообразие от стоки, атракциони и много възможности за забавления, за срещи с близки и приятели.

„Тъй като миналата година не бе организирано поредното издание заради епидемичната обстановка, сега се надяваме всичко да е наред. Тази година панаирът ще се проведе при стриктно спазване на всички конкретно зададени към онзи момент мерки от здравните власти и ние ще следим за това“ – заяви Борислава Борисова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 5 МИР - Видин

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 5 МИР - Видин

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 5 МИР - Видин

Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни в 5 МИР - Видин

Вижте листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 9 юни в 5 МИР - Видин

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com