Преди протеста във Видин - Герго Гергов плаши със съд

58853
Преди протеста във Видин - Герго Гергов плаши със съд

Днес, от 10:00 часа сутринта предстои протест срещу кмета на Видин Герго Гергов.

Кметът Гергов съкрати половината медицински лица, работещи в училищата, посочи един от организаторите на протеста. Огледайте се малко в града и вижте какво представлява, добави друг. Нашата община е ограбена – не е вярно, че сме най-бедни, общинските съветници ни ограбиха, казват протестиращите.

Сигнал за злоупотреба и срещу кмета на Видин

Гражданско движение „Аз обичам Видин” е подало сигнал срещу кмета на Видин Герго Гергов до главния прокурор на България Со...

От 11 дни насам цените на хранителните продукти за детски заведения във Видин са вече нормални. А преди това какви бяха цените, попитаха разгневените протестиращи.

Общинският съветник Добромир Иванов заяви, че периодът на доставки на хранителни продукти в детски заведения, показан от Нова телевизия, е много повече от период от няколко месеца. Кметът Герго Гергов го обвини, че сега яйцата не са 28 стотинки и „че ще се видим в съда”.

Разграничавам се от този протест, защото той е подбуден и от други сили, свързани с общината, добави Иванов.

Историята

Зам.-кметът на Видин е бил арестуван

Заместник-кметът на Видин беше арестуван заради корупция. Започнато е дело за извършени престъпления по служба срещу Добромир Дилов &nd...

Според документи, показани от Нова телевизия, от две години, общината почва да купува от частна фирма на двойни цени хранителните продукти за детските градини – например 28 стотинки за едно яйце на едро, а в магазина същата фирма продава на 14 стотинки. Това става без обществена поръчка, а парите, похарчени за тези продукти, са 1 млн. лева. Първата обществена поръчка е анулирана, след като е спечелена от въпросната фирма и повече не е отваряна нова поръчка, като Видинска община си работи със същата фирма. Тази компания дори няма лиценз за работа с детски заведения.

Друга – за асфалтиране на основния булевард в града – „Панония”, държавата дава 4 млн. лева. Направено е асфалтиране, а веднага след това булевардът е разкопан, защото се прави воден цикъл на града. Асфалтирането е извършено точно преди работите за водния цикъл, за които е имало отдавна създаден график.

А за капак Герго Гергов си купува джип BMWX6 от строителна фирма – за 40 хил. лева и при нормална цена от 100 хил. лева. На въпрос как става това, Гергов отговаря – ами купете си го вие за 100 хил.лева, аз успях за 40 хил. лева. След репортажа обаче Гергов обяви, че продава джипа си и ще направи дарение от 60 хил. лева с парите от продажбата.

Окръжната прокуратура вече проверява сигналите за злоупотреби в Община Видин.

Атентатът срещу кмета на Видин - заради засегнати бизнес интереси

След неуспешния атентат срещу кмета на Видин Герго Гергов от вчера, днес вече се разследват версии за покушението. Под кола, паркирана ...

От Нова телевизия пък съобщиха, че по сигнал на свой зрител "един от най-големите кабелни оператори във Видин е спрял звука при днешния репортаж на протеста срещу кмета Герго Гергов".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com