Утре в Ружинци обсъждат бюджет`2019 с рамка 7 млн. лв.

1451
Утре в Ружинци обсъждат бюджет`2019 с рамка 7 млн. лв.
Снимка: Личен архив

Община Ружинци дарява на болницата във Видин пари за ремонт на отделение, това става ясно от бюджета, който кметът Александър Александров внася утре за разглеждане пред Общинския съвет.

Той предлага с 3 000 лв. – част от прихода с общински характер, да се финансира текущ ремонт в отделението по хемодиализа в областната болница „Света Петка“ АД – гр. Видин.

Рамката на тазгодишния общински бюджет е малко над 7 млн. лв.  

Частта, която пряко се усеща от местното население като инвестиция, е в капиталовата програма на обща стойност 2 648 895 лв. В тази сума е и целевата субсидия на стойност 310 600 лв. от републиканския бюджет за капиталови разходи.

Вложенията със средства от Европейския съюз са за 4 898 742 лв. от Програмата за развитие на селските райони, с които е планирано да се изпълни проектът „Реконструкция и изграждане на нови участъци на вътрешната водопроводна мрежа на село Бело поле и село Ружинци“.  

В интервю за Actualno.com в началото на годината кметът съобщи, че очакват финансиране на още един инфраструктурен проект по линия на ТГС България – Румъния. Става въпрос за кръстовищата на Тополовец и Ружинци, изграждане на тротоари в населените места с необходимата инфраструктура, със скоростомери и камери за наблюдение. Проектът, одобрен за финансиране, е на стойност 3,2 млн. евро.

Водещ партньор по трансграничния проект е община Велико Търново, а 3,2 млн. евро е делът на община Ружинци като партньор.  

Местната администрация е вписала преходен остатък от 2018 г. за местни дейности и допълнително финансиране на делегирани от държавата дейности в размер на 2 179 682 лв. В това число влизат отпуснатите през декември месец от правителството малко над 2 млн. лв.

От тях за основен ремонт на част от път към с. Черно поле са предназначени 500 000 лв., за подмяна на улично осветление – 700 000 лв., за довършване на новострояща се детска градина в с. Бело поле – 500 000 лв., за преустройство на общинска сграда в Център за предоставяне на социална услуга – 200 000 лв., за реконструкция на общинска сграда в Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни деца с деменция в с. Плешивец – 70 000 лв., за довършване на социален център за предоставяне на услуги в с. Ружинци – 40 000 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com