Връчиха дипломите на зрелостниците от две видински училища

936
Връчиха дипломите на зрелостниците от две видински училища
Снимка: община Видин

Учениците от випуск 2021 на СУ „Цар Симеон Велики“ и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха днес своите дипломи.

Официалните гости на тържеството в „царското“ училище бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, председателят на обществения съвет към училището Александър Русев и др.

Кметът на Видин връчи дипломите на зрелостници от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ с пълни шестици от матуритe

Учениците от випуск 2021 на видинската езикова гимназия получиха днес своите свидетелства за завършено средно образование. Сред официал...

Д-р Ценков поздрави младежите за успешното им дипломиране и постигнатите високи резултати на държавните зрелостни изпити. „Сега, когато се изправям пред Вас – млади хора, които сте бъдещето на Видин и на България, изпитвам чувство на гордост, на уважение и на преклонение пред Вашите усилия“, каза кметът в приветствието си. Той посочи, че зрелостниците от Випуск 2021 година достойно продължават славните традиции на СУ „Цар Симеон Велики“ и ги призова да следват мечтите си и винаги да помнят своето училище и старопрестолния Видин.

Д-р Ценков връчи дипломите на две зрелостнички, постигнали пълни шестици на матурите – Валерия Ангелова по „Английски език“ и Александра Евдокимова по „Биология и здравно образование“.

Директорът на СУ „Цар Симеон Велики“ Ирена Гъркова подчерта, че ръководството и педагогическият колектив на училището се гордеят с всички ученици от випуска, като сподели, че особено радващ е големият брой на постигналите отличен успех на държавните зрелостни изпити. По време на церемонията със златна значка бе наградена Емилия Петкова, която е с пълен отличен от целия гимназиален курс на обучение.

100 лв. стипендия за зрелостници с високи резултати от матурите

Повече от 4500 зрелостници ще получат допълнителна стипендия от 100 лева на месец, ако продължат образованието си в определени специалн...

Днес се проведе и тържественото дипломиране на възпитаниците на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Гост на събитието беше заместник-кметът на Община Видин по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев, който връчи дипломите на част от младежите. „Вървете уверено по своя житейски път, бъдете успешни и сбъдвайте мечтите си“, пожела той на зрелостниците. След това Скорчев прочете поздравителния адрес от кмета на Общината д-р Цветан Ценков до директора на училището Мариета Георгиева, учителите и учениците от Випуск 2021.

Празникът в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ уважиха също заместник областният управител на Видин Илия Каменов и началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова. По време на тържеството бяха наградени ученици, заели призови места на национални и международни състезания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com