Царедворците свършиха парите!

8277
Царедворците свършиха парите!
Снимка: БГНЕС

Определено изхарчиха парите и сега отново искат да излъжат лековерните избиратели. И пак да управляват - за да си понапълнят отново банковите сметки!

Тия дни бившите царедворци, които Го докараха зорлем от Мадрид, честваха 10 години от основаването на голямата лъжа - НДСВ, а лайтмотивът на събирането им да честват бележитата годишнина, бе опит да кандърдисат лицето Симеон II, по-известен като Сакскобургготски, да се изтъпанчи отново във властта и този път, за разлика от първия, когато се глави за премиер, да се предложи за президент! Защото изискването на конституцията - да има поне 5 години българско местожителство, вече е изпълнено и преизпълнено.

Но Симеон се дърпа като магаре на мост и не иска - с което разваля плановете на бившите му слуги - царедворци отново покрай него да захапят властта и да напълнят пак вече поизпразнените си джобове, както бяха запълнени и натъпкани по време на първото им управление!

Помним ги, обаче, господа царчетата! Не сме ги забравили! Дойдоха една част от тях от чужбина - юпита, така наречени. Бяха облекли тениски - и това още помним, с надпис "Срамуваме се от вас!" - имаше се предвид управлението на Костов, Виденов, Беров и Луканов - всички до този момент, през чието управление българският народ оголя и обедня като етиопски овчар. Което си беше самата истина! Дойдоха "фокусирали надеждните" юпитата, яхнаха доверието на над 70% от лековерните български избиратели и само за 4 години поставиха световен рекорд по бързо забогатяване. Натрупаха - кой повече, кой по-малко, десетки и стотици хиляди в левове, евро и долари! Правиха се на скромни и честни, но когато иначе будният български избирател ги усети и ги изрита с едва 1,1% предпочитание на третото им явяване на избори, се оказа, че поне 80 на сто от тях излизат от управлението и властта 10, 50, 100 пъти по богати! Хак ни бе, господа!

Днес бившият финансов министър на царя - Милен Велчев, и настоящ представител на руската Външнотърговска банка (ВТБ) в България, както и на още доста все финансово силни фирми и корпорации, повечето свързани с Делян Пеевски, е собственик на хотели на морето, на дялове и мажоритарни пакети от компании, както и на банкови сметки в Швейцария и в разни нашумели напоследък офшорки! Кръв да му станат, на него, на брат му и на останалите им роднини!

Лидия Шулева, вицепремиер и социален министър при Сакскобургготски, е съсобственик на Курортен комплекс "Албена", ММЦ-Приморско, и на още десетки печеливши дружества, които с нетърпение я очакваха да приключи с управлението и да задвижи държавните си контакти като втори човек в кабинета по посока на частните си интереси. В лева, евро и долари!

Никито Василев, също царски вицепремиер и пенкилер министър, сега строи и вече експлоатира прочутата си фамилна верига хотели на устието на Камчия! Далеч отмина времето, когато се опитваше да се представя и са се бие в гърдите като "най-некорумпираният български министър от началото на прехода до наши дни"! Вече му е все едно, темата просто вече не му е актуална, остана някак си в митологията!

Транспортният министър Пламен Петров, друг царски юпи-хубавец, помните го и него - дето цъфна от нищото на яхтата на Иван Тодоров - Доктора, Мир на праха му!, заедно с колегата си Милен Велчев, а после при убийството на Доктора на "Цариградско шосе" - помните и това - изскочи като от небрано лозе от тайните документи в чантата на убития, като част от веществените доказателства, намерени на местопрестъплението! Изчезна Пламенчо Петров овреме - преди края на мандата и преди някой от прокуратурата да се е заинтересувал - какво, за Бога!, търси досието на един цял царски министър в чантата на Кръстника на мафията!

Не сте забравили и военния баровец - хлебопроизводителя по призвание, Николай Цонев, дето беше потрошил в министерството в особено разкошни (и изгодни!) обществени поръчки над 200 млн. лева бюдженти средства, после уж го оправдаха, ама не се разбра как точно (и срещу колко!) стана това. Отгоре на всичко хлебарят-министър осъди България.в Страсбург - за дето прокурорите се провлиха в обвинението, а съдиите по делото в София взеха тлъст рушвет, за да му забършат биографията!

Помните ли и енергийния - Милко Ковачев, който по време на министерстването си бе на заплата в едно от трите електроразпределителни дружества, на които той продаде енергийната система на България на безценица, подписа заробващите дългосрочни договори с тях, така че те още поне 15 години ще пият кръвчицата на бедния български потребител на ток! Същият царски човек Милко Ковачев - и той като транспортният Петров, напусна поста си преждевременно, за да отиде на по-добра работа именно в едно от трите дружества-изедници - същото което му плащаше "джобните", докато беше министър на енергетиката на България! А кой дойде на негово място - другото славно юпи - Миро Севриевски, него парашутът го приземи в стола на Ковачев направо от Пристанище-Бургас, където, още като ученик в 11 клас, без майтап, който не ярва да провери, се подвизаваше като редовен член на управителния съвет с право на глас! Това можеше да се случи само в държавата България. А в интерес на истината, Царят го завари, добре смазано и разработено, за да го доразвие и усъвършенства!

НДСВ официално поиска завръщане на Сакскобургготски в политиката

НДСВ ще подкрепи подписката, инициирана от над 110 интелектуалци за завръщането на Симеон Сакскобургготски в политиката. Решението е ...

И така - ето ни при Черешката на тортата - самият бивш Цар, който измами целокупния български народ, че за 800 дни щял да го "оправи". Е, успя да го "оправи", но така, че "нещото" се пръкна мъртвородено. Затова пък "оправячът" оправи себе си съвсем "на живо" - върна си, по-точно царчетата и цардворците, назначени на възлови места главно с тая цел, му върнаха, цифром и словом, седем резиденции и ловни домове, стотици хиляди квадратни километри гори, ливади и ниви, та чак и първенеца на Балканския полуостров връх Мусала, 2925 м надморска височина - все по-близо до Бога!

Бившият цар, ако не с друго, прослави и разчу България по света като държавата с най-големия управленски парадокс в историята на човечеството. Цар Симеон II, потомственият европейски монарх, успя да съеши монархията с републиката, оглавявайки републиканското правителство на парламентарната държава България за цели четири години, бидейки едновременно и цар (защото Симеон II никога не е абдикирал), и премиер! Сега, 10 години по-късно, цардворците му, бившите му придворни подлоги в партията и правителството, се опиват да лансират пореден управленски шедьовър - цар-президент!, изкачвайки се едно стъпало по-нагоре!

Накрая - да не пропуснем: На името на Сакскобургготски е записан още един световен феномен. Чудото невиждано е Цар да съди поданиците си! В момента в Европейския съд в Страсбург вървят няколко дела на Сакскобургготски срещу България, с които иска да бъдат отменени решенията на българския съд и отнетите му неправомерно, според него, имоти да му бъдат върнати повторно, при това с обещетение!

И нищо чудно да си ги получи!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com