Директна причина за оставка на премиери "Слънце" - издавиха ни!

6470
Директна причина за оставка на премиери "Слънце" - издавиха ни!
Снимка: БГНЕС

1504 824 141 евро (1,504 млрд.) от общо 1 770 381 345 евро (1,770 млрд.). Толкова е заплашена да загуби България заради мотаене и липса на експертиза по време на първото правителство на сегашния премиер Бойко Борисов. Парите са част от ОП "Околна среда" (ОПОС) за новия програмен период, 2014 – 2020 година.

Не мисля, че има нужда да обяснявам каква новина е това. За някои може би трябва – те още вярват, че Борисов е спасител и всеки, който не е бил минимум премиер, няма право да го критикува, защото няма опит да се оправя с държава, да не говорим с държава като България. Например - Премиерът-Слънце да има достатъчно акъл и политическа воля, за да назначи кадърен екоминистър и кадърни министри въобще. Кадърните министри съответно ще имат също достатъчно акъл и политическа воля, за да сформират екипи от кадърни експерти за секторите, за които отговарят. Тези експерти ще си вършат кадърно и с желание работата, когато знаят, че началниците им - министри и над тях премиерът, имат волята и са фокусирани върху целта работата да бъде свършена. Когато Премиерът-Слънце обаче не може да сформира кадърно правителство - защото толкова му е акълът или политическата му воля всъщност е НЕволя, значи е тотално провален - просто и ясно.

Един турчин ни показа, че живеем като скотове

Всяко чудо за три дни. Точно в това русло върви и темата за предадения скоропостижно и в стил мрачен комунизъм турски бизнесмен Абдулла...

И все пак не потенциалната загуба на толкова много пари е новината в случая. Новината е, че от 2011 година насам първо правителството на Борисов, а после и това на Орешарски, са били толкова некадърни и незаинтересовани, че не са се погрижили български граждани да не загиват и да не губят имуществото си заради наводнения! Не са си свършили работата, заради която са избрани - отново просто и ясно. Защото парите по ОПОС може да ни ги спрат, тъй като дори нямаме планове как да намалим риска от наводнения в България. А Сметната палата е категорична защо се стига до това - късен старт на проекта, с други думи безхаберие и липса на административен капацитет, с други думи некадърност! От 2011-та година насам е така по темата - 2011-та КОЙ управляваше? 2012? 2013? За втората половина на 2013-та и първата на 2014-та бързо ще бъдем осведомени от услужливите тролове! Знаем си за този период и не го пренебрегваме - само дето всеки е наясно какъв провал е Орешарски, но Борисов, който му е равен с ей такива примери като ОПОС е с ореола на "Спасителя".

Всъщност с чиста съвест може да се търси дори наказателна отговорност за това нещо – достатъчно е да припомним страшните наводнения през 2014 година и колко човешки жертви бяха дадени, отделно бяха щетите. Точно примерът със сегашната новина е пример защо Борисов, а и всичките ни политици от Прехода, не стават за чеп за зеле – нямат стратегическо мислене и не работят така, че да предвидят какво може да се случи и да го предотвратят да се случи. И не ми пука дали е защото не ги интересува или защото са ограничени в главата - резултатът е един и същ в крайна сметка! Затова - оставка!

Нали помните обаче, уважаеми читатели – европарите никога не ги спират по времето на Борисов! Защо не аплодирате?

Автор: Ивайло Ачев

Урок по геополитика от Турция за България - хванете се за палците!

Аз съм изключително притеснен за това, което може да очаква България. С Турция трябва да се опитваме да градим възможно най-добри отнош...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Русия: Как крадат на едро чужд бизнес. Методите са жестоки

Заковани прозорци и стоманени нерви: животът в Харков днес

Кои са децата "Тойоко", които живеят на улицата

"Величие" не е никаква изненада

След изборите: истинският победител и въпросът на въпросите

Турция в НАТО: Една непредсказуема сила

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Полша и "хапчето за следващата сутрин"

Колко са мръсните пари в България и къде се изпират

Колко скъпо ще ни излезе, ако Украйна загуби войната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com