Фалшиви безродници и смешни идиоти

60094
Фалшиви безродници и смешни идиоти
Снимка: БГНЕС

Подмазвайки се на Запада, крепената от един фашизоиден глас проруска власт на България, се опитва да се откупи, като се слага на американците „ за баланс”.

Това е изводът, който мнозина ще си направят от новината за вероятност американска компания да строи нов блок в АЕЦ „Козлодуй”, донесена от министър Драгомир Стойнев.

Дали това предложение ще се превърне във факт и дали БСП и ДПС ще консумират някаква полза, както и дали ще извървят пътя до реалното осъществяване на подобна сделка, е друг въпрос. Доста висящ…

Ще напомня кратко и относително кротко, че съм се подписал с името си под съдържанието на книгата „Ядреналин”, в която подкрепям напълно позицията на българския ядрен дисидент Георги Котев не просто срещу далаверите в ядрената енергетика ( най-вече) у нас, но и по света, срещу които страхливи кресливци, като един Карбовски например, не са посмели да шукнат.

Не съм помръднал от схващането си за огромната заплаха за бъдещето на човечеството от лакомото заиграване с т.н. мирен атом. Би трябвало да сме си направили тези изводи само от ужасите „сделани в СССР”. Само в рамките на около седем десетилетия там се случиха няколко "ядрени войни". Едва за последната от 1986-та, която катализира необратимо разпадането на най-голямата империя в човешката история, разбрахме почти веднага. За онези край Урал от зората на съветската ядрена програма последиците и до днес остават практически неизвестни, освен за ограничения кръг „любопитни” читатели на оскъдната информация от онзи период.

Няма да се опитвам да компресирам в няколко изречения всичко, което е написано по темата в „Ядреналин. Но книгата е сертификат, който ми дава правото да оспорвам обобщенията на разни меркантилни егоисти, въоръжени с микрофони и камери. Само за протокола ще потвърдя още веднъж: България трябва да следва позицията на държави, които си забраниха ядрената енергетика след Чернобил, като Австрия и Италия или преразгледаха радикално програмата си за „ядрен ток” след катастрофата във Фукушима като Германия и Япония.

Предсказуемо, в резултат на американската новина (без покритие, доколкото няма нищо повече от предложение на този етап) вече предизвика първите протуберанси на пубертетните реакции от миманса на театъра с обвиненията, че всички сме маскари, с изключение на онези, които застават позата на обвинители.

Ето как изригна един от типичните представители на школата на телевизионния публицистичен камшик, хранена не случайно от различни господари, за да охраняват правото им на дресура на публиката, вкарана в телевизионната кошара поради липса на някаква сносна алтернатива. Размивайки конкретните вини на конкретните виновници, щастлив да докаже какви гадове били противниците на АЕЦ „Белене”, дресьорът на общественото мнение Карбовски избухна като доволен от себе си пророк по повод на неродения американски Иванчо:

Нещо да кажете за американската ядрена енергетика, фалшиви безродници, които крещяхте екологично срещу Белене?? Може американска АЕЦ, руска не може! Най- смешното е, че идиотите българи няма да разберат защо сега всичко ще се успокои. Защото руснаците ще получат Южен поток и „Белене” (или неустойки!) , а „Уестингхаус” – седми блок.”

Засега обаче ехото му отвръща с гласа на един негов побратим по манталитет - също продукт на телевизионната ковачница на популистки кадри,които решават всичко (по волята на онези, които ги лансират). Сякаш, за да конкретизира обвиненията на своето подобие Карбовски що е това смешен идиот и фалшив безродник, Бареков изтича като пале пред майка си със следната декларация:

Подкрепяме българското правителство в решението да построи 7- ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ с американска технология и с участието на американски капитали. Очевидно е, че правителството, ДПС и част от БСП, тръгва по правилен път за развитието на българската енергетика. Нашите аргументи да подкрепим решението да се възложи проектът 7- ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ на американската компания “Уестингхаус”, е подкрепен от следните фактори:

• Българските граждани се произнесоха категорично за ядрената енергетика на проведен референдум.

• Участието на САЩ в този проект очевидно подкрепя енергийната ни независимост.

• Предлага ни се най- модерната технология от гледна точка на сигурността на населението, с която ще бъдем първи в Европа.

• Очевидно става въпрос за икономически изгоден и прозрачен проект, финансиран от голяма американска банка – „Ексимбанк“.

• Проектът ще спомогне да развием нашите специалисти по ядрена енергетика.

• Този проект слага край на идеологиите в българската енергетика и ще спрем да я делим на лява и дясна.

Гражданското сдружение „България без цензура“, призовава Реформаторския блок и ГЕРБ, също да подкрепят това правителство, в желанието им да развиват ядрените технологии с американски партньори.

Николай Бареков

Лидер на Гражданско сдружение „България без цензура“

Излиза, че Карбовски припознава Бареков за смешен идиот и фалшив безродник. Както се казва - хвани единия, удари другия…

Никой не хваща и не удря в България развилнелите се марионетки на популизма. Напротив: нахъсват ги като хрътки, за които свободното слово е нещо като изкуствена стръв за лична изява за сметка на обществения интерес в България все пак да има що-годе нормална публичност, подменена от първосигнално резоньорство на събитията, продуцирано като „независима журналистика” или „новородена политика”.

Автор: Иво Инджев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com