"Галъп"-четата пак ни баламосват!

50832
"Галъп"-четата пак ни баламосват!
Снимка: Thinkstock

"Галъп"-четата отново се изокаха. Този път обаче изследването им е тотално объркано. Според него почти 80% от населението е срещу правителството, а в същото време БСП води в обществените нагласи при партиите. Според "Галъп" партията на Станишев дърпа ли, дърпа напред, като всеки следващ месец прибавя по 1-2 процента към аванса си пред ГЕРБ. Въпросът е - как така мнозинството избиратели хем не иска правителството на БСП, хем поставя БСП начело в предпочитанията по партии. Излиза, че в България или има две мнозинства, или железните войници на Партията Кънчо Стойчев и Андрей Райчев пак ни баламосват! Кое ли от двете?

Мине, не мине месец и българската "Галъп" ни се изплези най-безочливо. "Ние знаем, че вие знаете, че ви лъжем, но това не е достатъчно основание да спрем да го правим!", за пореден път ни се подиграва тандемът "Стойчев-Райчев". И въобще не им пука!

Галъп дава предимство на БСП пред ГЕРБ

Ако изборите за Народно събрание бяха сега, 21,4% биха гласували за БСП, 18,1% за ГЕРБ, 6,7% за Реформаторския блок, 5,9% за ДПС, а 2,4...

По-нататък? 60 на сто от хората не одобряват Плевнелиев, кълнат се Кънчо-Райчевците. Тази лъжа направо удря тавана. Надминаха и собствените си лъжи двамцата. Единият лъже, другият - маже! Колкото повече чете човек проучването, толкова повече си мисли, че то е правено миналата събота на Орлов мост. По време на митинга на БСП и ДПС. А неодобрението на Плевнелиев е 80%, а не реалните 100% , само защото двамцата олигарси Райчев и Стойчев просто са се позасрамили!

Лъжата на "Галъп"-четата за Плевнелиев е класически саботаж. А той кореспондира с още един. Откъде-накъде сред партиите е вклинена групировка с име "България без цензура"! Що е то? Нито е България, нито е без цензура! Някой си с име Бареков оглавява някакво пътуващо из страната, неясно как финансирано, бюро "Жалби", което предоставя микрофон на желаещи да изплачат личните си житейски несполуки. Без каквото и да е продължение.

И нямаше да има нищо лошо, ако не беше гнусна гавра със страданията на хората!

Накрая нека припомним една крилата фраза, изпусната от нервака Райчев. Което най-вероятно е стратегията на БСП поне за следващите няколко месеца: "Докато ГЕРБ не падне в проучванията под 10 на сто, оставка и избори няма да има!".

Манолова ще предложи социолози да наблюдават броенето на бюлетините

Председателят на временната комисия за промените в изборния кодекс Мая Манолова ще предложи с новите изборни правила да бъде дадена въз...

Това едва ли ще се случи. Но "Галъп"-четата Кънчев и Райчев работят по въпроса. Неуморно и неотклонно. С лъжи, манипулации и внушения. И със стъкмистика! Колко му е, казват те. Освен това никой никога не съди някого за "сбъркани" социологически проучвания!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com