И ето го най-щастливият ден - телевизиите в отделенията за COVID-19

5198
И ето го най-щастливият ден - телевизиите в отделенията за COVID-19
Снимка: МБАЛ - Смолян

Коронавирусът май потвърдено вече действа върху мозъчните клетки дори на само помирисалите го. Доказателство за това са очакваните репортажи от "горещата точка". Даже много време издържаха да не влязат в отделенията със заразени - цял месец и половина. И както, Actualno.com предсказа преди време в един примерен и с надежда да е хумористичен сценарий на ситуацията - абсолютно всички телевизии ще изпратят репортери на интервю с болния.

Речено - сторено! Колко ли е важно да влезеш вътре в заразата, за да направиш сензация и да си повишиш рейтинга? Това са, както казват, рисковете на професията. Или просто екипът се е изморил от натовареността през последния месец и е решил да излезе легално в болничен, като посети отделението с COVID-19 и после да си остане вкъщи да си почива за 2 седмици. Ако трябва да анализираме ситуацията и да определим какво точно носи този риск на безстрашните, осмелили се да влязат в огнището, то тогава е редно да ги идеализираме за саможертвата.

Евродепутатите: И медиите трябва да получат пари заради коронавируса

Културният и творческият сектор в Европейския съюз(ЕС) - особено самостоятелни творци и малки и средни предприятия, както и медийният с...

Тук е време да си припомним една стара българска поговорка: "Не е луд този, дето яде баницата, а онзи, който му я дава". Или преведено на "новобългарски език" - кой е този, който е позволил опасност да се нарушат общите правила за сигурност и неразпространение на новия коронавирус и сега ще си понесе ли последствията за това? Но нека те да бъдат нашите герои - излагат живота и здравето си на опасни условия в името на "каузата" - да ни покажат ужасяващата, мрачна и трагична картина. Която обаче ще им донесе рейтинг, удрящ се в тавана на редакцията и рикоширащ обратно, пропадайки до дъното на истинската журналистика.

Сензацията, която уж трябва да донесе висока оценка на конкретните медии, всъщност ще издълбае дълбока яма в очите на здравомислещите. Колко ще си помислят - да вървят по дяволите социалната изолация, разстоянието от 2 метра, избягването на пътуванията в райони със заразени, правилата на министъра, етичния кодекс?! Да не забравяме, че те - "всеотдайните медии" - са готови интервю по време на погребение да вземат от опечалените, а дори и начин ще намерят да попитат и починалия как се чувства. (Сега може да имат и поне 14 дни на разположение, за да го направят.) Но това ще бъде в името на работата и зрителите.

Разбира се, целта оправдава средствата - да видят хората колко тежко може да бъде състоянието на един болен от COVID-19. Да се запознаят зрителите как се диша с тръба в гърлото. Да се покаже "на живо" как изглеждат оцелелите след битката за живот и поемането на глътка въздух. Защото никак не е достатъчна статистиката, която се съобщава два пъти на ден, да съсипе и без това разклатената нервна система на българите.

Е, все някой трябва да свърши черната работа и да ги довърши, преди короната да ги е хванала.

Тръмп се изпокара с медиите, които го критикуват за реакцията му срещу коронавируса (ВИДЕО)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна медиите, които критикуват действията му по време на кризата с коронавируса, пише БГНЕС, позовав...

Автор: Моника Георгиева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com