X
 
 

И какво като временно са отстранени трима болнични директори?!

2912 1
И какво като временно са отстранени трима болнични директори?!
Снимка: iStock/Guliver
Миналата седмица едно тригодишно дете си отиде от хеморагична пневмония. Преди това родителите му минаха през три болници, които не го хоспитализираха. Няма значение какви са причините за това - липса на свободни легла или недостатъчно добра преценка за състоянието на малчугана от страна на лекарите. 

Седмица случаят е тема за медии и за гости на телевизионни и радио предавания… 

Здравният министър Кирил Ананиев разпореди проверки в трите здравни заведения, през които са минали родителите с болното дете на ръце.

Накрая след среща с майката и бащата премиерът Бойко Борисов нареди директорите на трите болници - Специализираната болница за активно лечение по детски болести, "Пирогов" и "Лозенец", да бъдат временно отстранени. 

Това е поредният случай, който показва колко сериозни са проблемите на българското здравеопазване, но те няма да се решат с проверки и временни отстранявания на болнични директори. Защото нито проверките, нито временното отстраняване на тримата шефове ще върне 3-годишния Александър на родителите му. 

А като си помисля и как премиерът твърди какво оборудване е осигурено на болниците, докато хората по села и паланки събират пластмасови капачки за кувьози и болнични легла, ми идва само една мисъл - и какво като има проверки и временно са отстранени трима болнични директори?...Какво от това? И достатъчно ли е? Проблемът е системен, от години, а определени наказателни акции единствено пазят имиджа на политиците. Той им е по-важен от всичко останало. 

Автор: Анжелина Велчева 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители