Има ли пилот в самолета?!

5865
Има ли пилот в самолета?!
Снимка: БГНЕС

Без майтап - има ли пилот в самолета, или Румен Радев не знае ли и не вижда ли какви ги върши протежето му Герджиков с кадрите, което може да се оприличи единствено и с една дума: като чиста проба заговор срещу държавата! Този политик-експериментатор, прогонен председател на Народното събрание, с безумните си уволнения и безразсъдните си действия като макар и временен премиер, с болезнения си реваншизъм, няма как другояче да не го наречем, съзнателно работи срещу държавата и срещу нейния, признат и от европейските, и от световните ѝ партньори, рекордно нисък за континента и за света бюджетен дефицит, срещу 100-процентното усвояване от държавата на европейските фондове, срещу втория в Европейския съюз растеж на БВП, и срещу постигнатата, също шампионска за развитите индустриални страни, ниска безработица! Малкото човече Герджиков рути държавата, господин нов президент, не виждате ли, или точно такава команда по гарнизона сте му дали самият вие, и, както е тръгнало, до два-три месеца - той пък - ще постави друг национален и световен рекорд - по съсипване на една стабилизирана държава до такава степен и за толкова кратък исторически срок! Два месеца! А президентът Радев, чиито отрочета са тези "кратки" министри-изтребители, блее и рее взор в синевата над него, гледа и мълчи! Както казваше поетът - позорно мълчи!

Така че, генерале Радев, уважаема Държавна главо, пръкнала се от неизвестното, вземете се в ръце и имайте добрината да озаптите освирепелия си министър-председател и стадото му послушни министри, които уволняват, както се казва, като за последно (на държавата!)! Герджиков, генерале-президенте, няма начин да не го виждате, сякаш нарочно, се опитва да върши това уж шегаджийски и някак между другото, но всъщност се държи най-нагло и престъпно арогантно! Запитан защо уволнява заварените доказани експерти и познавачи на местната власт в регионите си, например, най-нахално се опита да превърне по същество въпроса за партийната чистка в некадърен и тъпоглав хумор - при това с мънкане и общи приказки - в смисъл, че, видите ли, щом имало пропуски (които обаче никой не е доказал!), трябвало да има и смени, без да уточнява поне един от тях! Ако се взрем в словореда и "аргументацията" му, някак спонтанно избива на очи онова, на което лекарите казват "старческа" - какво беше? - "деменция" ли, "старческо оглупяване" ли, или дори нещо още по-страшно (за държавата!) - "Алцхаймер"! Ето например - за тези, които са го пропуснали - какво отговори на въпроса за 14-те уволнени областни управители: махнал ги бил, представете си, защото, според него, трябвало да имало паритет между областните шефове, привърженици на ГЕРБ и областните, привъженици на БСП! Сега вече, според министър-председателя, справедливостта била възстановена - били по 14!... Прости му, Боже! Той наистина не знае какво върши, както е казано в Новия завет! Или всъщност много добре знае, но няма как - трябва да изпълнява заповедите! Ако това не е класическа управленска дебилщина, кое е?! Или може би трябва да изчакаме до следващата му идиотия - словесна, кадрова, партийна, която със сигурност ще е още по-дебелашка! Вервайте му, както казваше Царя, ще се справи!

Герджиков: Върху президента Радев се оказва натиск от различни посоки

Върху президента Румен Радев се оказва натиск от различни посоки по „кадрови въпроси или Господ знае още какви“. Това заяви...

Така че - президенте Радев, обуздайте премиера и министрите си, защото България не е само за два месеца! Засега спокойно може да се каже, че ползите от Радевото президентстване са само две:

- Първата е, че ако пътува с официална делегация в самолет за чужбина и - хипотетично - на пилотите, и на двамата, изведнъж им прилошее, то той, Радев, ще е, така де се каже, под ръка и ще приземи успешно самолета, Спартана, в отговор на въпроса на стюардесите: "Има ли пилот в самолета?!";

- И втората полза - след причудливите изпълненията в това отношение на предшественика му Росен Пелвенлиев, с Радев на кормилото на държавата България най-после се сдоби със заветната Първа дама! Така де, поне да не се срамим по света!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com