Какво да сложим вместо перки на акули на Графа?

3153
Какво да сложим вместо перки на акули на Графа?
Снимка: БГНЕС

Перките на акули, зловещо стърчащи на Графа, ще останат в историята след няколко твърде неприятни пребивания с опасност за живота и определени спешни визити към Пирогов. И докато се сменят с по-заоблени работи, нека предложим няколко идеи за нови ограничители.

1. Паметници на незнайния квадратен метър

Квадратният метър, като политически артефакт и емблема, може би трябва да бъде включен като национално наследство и гордост. Така навсякъде, през определена дистанция, ще стои добре един празен квадратен метър, който струва само 100 евро, но иначе "всичко му е законно". Така и гражданите най-сетне ще могат да почувстват непосилната лекота на битието и да поседят малко на тоя квадратен метър, за да видят колко е готино.

2. Микрофони, които да разпръскват звуци в Европа

Тъй като ГЕРБ обяви за слоган на евроизборите "Европа ни чува", а никой не разбра какво точно Европа чува освен гръмкия скандал с апартаментите, това може да се буквализира. През два метра колчета, завършващи с микрофон, който разпръсва звуци от "Графа" към Берлин, Париж, Амстердам и Брюксел. Така Европа действително ще може да чува какво става в България и в частност на "Графа", което общо взето е кратка и обобщена илюстрация на това какво все пак се случва в България.

3. Редуващи се реплики на Борисов и Корнелия

Ето как ще стане. Нечетно колче - запис с гласа на Борисов. Четно колче - запис с гласа на Корнелия. Като си на нечетно чуваш - изберете мен, щото иначе ще дойдат на власт БСП. Като си на четно чуваш - изберете нас, щото иначе на власт ще останат ГЕРБ. Сменят се през две крачки, че да може случайно ако не си ги чул по телевизора, да ти се натърти и при най-обикновена градска разходка.

4. Касички, с които да спонсорираш политиците

Онова, което никой не казва за "Апартаментгейт", е че може пък да има и някой останал без апартамент, някой още да е на квартира. Как би могъл да живее такъв политик спокойно, виждайки монументалните имоти на колегите си в парламента - нека посъберем малко пара и за него. Така навсякъде по "Графа" могат да се разположат касички, в които гражданите да спонсорират евентуална покупка - сега му е сезонът - на нещо ново, свежо, готино и с енергийни защити на всемогъщи псалмове.

5. Шипове като от "Мортал Комбат"

Цяло поколения живя с удоволствието да праща противника от "Мортал Комбат" с ъперкът от моста директно на бая тъй заострени и вече многократно окървявани шипове. Падането от над 10 метра върху тях и начинът, по който красиво пронизват слънчевия сплит е единственото сравнимо удоволствие с това на "фатала", който винаги се прави с комбинация от копчета, дето си успявал да налучкаш само веднъж в кариерата си на геймър и от тогава все не става. Ние така и така вече свикнахме да сме страшно внимателни, когато бродим по "Графа" - хубаво е да има нещо, което да ни изкарва от небрежната походка и вперен в дисплея поглед.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com