Кучкарникът на Нинова!

10075
Кучкарникът на Нинова!
Снимка: БГНЕС

Все повече се стяга партийното въже около врата на Нинова. Не че ще я бесят нейните от БСП, по-скоро бившите ѝ, издуханите от ръководството на партията по най-безпардонен начин, които все още се надяват на чудо, което ще ги върне на върха. Показателен за това бе съботният пленум (14 октомври) на Столетницата, на който Корнелия Нинова най-после разбра, че подобно безогледно разчистване на сметките с вече застарелите ѝ съратници не само, че е брутализъм, но е и взривоопасно за партията. Показа го недвусмислено и съотношението на силите при гласуването на предложението ѝ за извънреден конгрес: 54 на 50 за Нея. Такова барутно изравняване на силите в БСП не е имало от Бузлуджанския конгрес!

И за да завършим с барута - ето, като черешката на тортата, едно апокрифно изказване на бивш (и низвергнат) член на Изпълнителното бюро, споделено на полу-висок тон в кулоарите на пленума: "Тази жена повреди БСП завинаги, превърна "Позитано" 20 в кучкарник, насели го с млади и необуздани зли кучета, които знаят само да ръмжат и лаят! Докъде ще я докарат, никой не знае..." И още: "БСП не е била толкова слаба и уязвима от времето на Жан Виденов!"

БСП поиска оставка на депутат заради изказване срещу ДПС

Думите на депутата от "Обединени патриоти" Валентин Касабов срещу ДПС през вчерашния ден (12 октомври) предизвикаха реакция от БСП. Чер...

Иначе, извън БСП и вътрешнопартийните удари под кръста, като цяло нещата в държавата вървят към успокояване. Сега, след като канонадата от червени парламентарни шмекерии малко по малко взе да утихва, може да се обобщи, че и този път на БСП не им се получи - нито малоумната офанзива с т. нар. шуро-баджанаци; нито Делян Добрев (който прекалено експертно се пречка на злите им помисли в енергетиката!) си отиде; нито искането президентът да назначавал комисията за борба с корупцията ще им се случи. Пушилка до Бога, от която две седмици не се видя слънцето, нито пък се свърши някаква полезна работа в парламента!

Не провървя и интригата, че обединителят Радев бил бойкотиран от управляващите на злополучния Консултативен съвет при президента. А като капак на всичко, точно в разгара на "шуро-баджанашкия" скандал, ГЕРБ пак ги напердашиха (в уж техните т. нар. селски региони) от раз, още на първи тур, в пет от общо десетте населени места, където се проведоха извънредни кметски избори, при това с умопомрачителна разлика пред Ниновите кандидати, а в други две кметства сториха това седмица по-късно на балотаж! Не им се сбъдва чудото на новите доминиращи в Столетницата - въпреки крясъците, въпреки агресията на младоците, народът едно си знае и едно си бае - ГЕРБ, та ГЕРБ, сутрин, обед, вечер - Борисов, това е положението, и който не го вижда, значи е сляп, никой не иска вече зле дегизирани болшевики! Както се казва - изборният пердах бе повсеместен и неотразим! Въпреки интригите на Нинова, Йончева, Добрев и Бойчев, Кутев, Зарков, Попов, Паргов, Жаблянов, а и въпреки ултиматумите - Боже, Боже! - на някой си световен невзрачник на име Таско Ерменков... Има още, но и тия, лаещи и ръмжащи за кръв и власт млади кариеристчета от "Позитано" 20 стигат!

Сега малко и за президента Радев - Обединителя от Харманлийско, човека, който бе избран, за да бъде бащица на нацията, а той се оказа татко само на своите си, тези от уж инициативния комитет, а всъщност - на червената олигархична прослойка плюс уж пенсионираните висши ченгета и, разбира се, на техните деца и внуци, ония, дето обитават кучкарника на "Позитано" 20, за който стана дума вече!

Щом веднъж човек - пък бил той и държавен глава - се научи да лъже, трудно се отучва, а по-често не успява. Когато лъжата му стане навик и втора природа, идва най-лошото - спира да прави разлика между истина и лъжа, губи, така да се каже, ориентация и възможност за правилна преценка. Така и с Радев, президентина, явно си го е умеел човекът, но откакто стана президент, лъжата му стана "като въздуха и слънцето за всяко живо същество", непреодолима особеност на характера. Лъже си човекът с генералските пагони в гардероба на воля, а когато му обърнат внимание, че така не може, се сърди, тропка с крак и се лови за патлака. А когато разсърден държавен глава се лови за патлака, става страшно - защото бидейки и главнокомандващ той - неуправляем и с нервен характер - като нищо може да "изкара и танковете", както се бе опитал да направи един негов предтеча във времето на ранната демокрация, изритан впоследствие по бързата процедура далече от президентските правомощия!

Караянчева: БСП търси омаскаряване, а не реални нарушения

Със сигналите си БСП търсят омаскаряването, а не реално дали има някакво нарушение. Това каза Цвета Караянчева, зам.-председател на НС ...

Този път Румен Радев бе уловен и обвинен в лъжа от свой съмишленик - не само идейно, но и йерархически - от бившия му колега по ранг Георги Първанов. Може да е всичко, но дори и Агент Гоце не му спести истината, че на въпросните Консултативни съвети при президента, обясни той, такова животно като "кворум" не съществува! Няма и не е имало - нито при неговото двумандатно присъствие на "Дондуков" 2, нито при предшественика му Жельо Желев, нито при Петър Стоянов; не са броили кворума дори и при Росен Плевнелиев. Няма такъв фактор, няма условия за задължителен "кворум", защото ако, примерно, титулярът на една политическа сила отсъства, то на съвета по правило и по задължение присъстват или неговите заместници, или аташирани от него представители. Така бе и в миналия понеделник, когато нервираният Радев (този човек се люшка при най-малкия дразнител, което е взривоопасно) разпусна Съвета, определяйки оправданото закъснение на премиера, а така също и оправданото напускане на двама участници в Съвета по-рано заради предваритерно поети международни ангажименти като "БОЙКО(Т) и опит за умишлено саботиране на работата на държавния глава!"

Кой беше казал, че импийчмънт - когато гафовете станат нетърпими и непростими! - е практика, чужда на българската политическа традиция? Не било и според конституцията на Р България! Може и да е така, но затова пък в същата конституцията на Р България има поне три "други" начина за детрониране на монарх в парламентарна република! Примерно, при национално предателство, при фрапиращо несъответствие между задължения и възможности и при огромен международен гаф. Види се, че Радев усилено работи по въпроса - по трите направления едновременно! Ето например един от многото - нека всеки си сложи ръката на сърцето и отговори на въпроса не превърна ли деветмесечният вече президент на България президентската институция в неразривна част от председателството на БСП - все повече стават общите цели и задачи пред "Позитано" 20 и президентството! Вижда се и от самолет! Добре поне, че засега внимава и стои встрани от кучкарника на Нинова!

И още, ако само това не стига. Не превърна ли действащият президент президентството в щаб на ВВС, доста от членовете на кабинета му са военни или с военно образование?! Президентски колеги и приятелчета! Направете си труда и проверете - не се ли превърна миролюбивата иначе България в най-милитаризираната откъм ръководство държава в Европа?! Посредством президентската институция не е ли европейска и демократична България една Северна Корея на Балканите?!

Както се казва - да ни е жив и здрав независимият и миролюбив държавен глава! Как беше по английски, "Боже, пази кралицата!"

Цветанов: Имам сценарий на БСП за разкол между мен и Борисов, ще го покажа

Сега разбирам, че БСП подготвяли да се говори нещо. Имам го като сценарий, който подготвят. Ще го оставя запечатан, след 1 месец, когат...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com