Материалът за фалшивите новини на Борисов

18010
Материалът за фалшивите новини на Борисов
Снимка: БГНЕС

Това е една лъжлива новина. Така премиерът Бойко Борисов отвърна на журналист на BIT, който поиска коментара му относно сагата "дебилни", стартирана от депутата от БСП проф. Иво Христов и съответните твърдения на зам.-председателя на Народното събрание и също депутат от БСП Валери Жаблянов, че самият Борисов е използвал епитети като "лош материал" и "прости".

Борисов се защити, че никога не е казвал "лош материал", а "материал". И действително е така – записът от срещата му през 2009 година с българската общност в Чикаго го доказва. Но всъщност контекстът, в който използва „материал“, изобщо не е положителен. Ето какви са дословните му думи: "Не може да продължаваме с тази народопсихология – да чакаме някой да дойде да ни оправи. Вие сте пример за това – като не сте дочакали, всеки от вас си е вдигнал торбата – кой по Чикаго, кой по Франция, кой по Италия – и си изкарва пари и се оправя. Идеята ми да съм тук е да можем ваши деца и тези, които искат да се занимават, да се върнат обратно, защото няма как в България да останат, казваш, това е основата на населението в момента – 1 000 000 цигани, 700-800 000 турци, 2 500 000 пенсионери. Е това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите, с цялата си глупост, носталгията и младостта ги води – те си викат "едно време на "Хаинбоаз" какъв проход правихме, та имаше един Пешо – е, какъв беше убав", все едно ще се върне пак – никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води, под строй, и си гласуват за Станишев. И вие като избЕгахте 1 500 000, материалът, който се явява на избори или можем да избираме като кадри, никак не е голям".

В депресия сме всички и така ни е добре

Какво е щастие? Може би да дадеш. Винаги ще се намери кой да вземе. Когато човек се опита да погледне на нашата чудна страна под различ...

Лъжлива новина, а? Интересно след като говорим за лъжи относно "материала", кой или кои са хората в българския парламент, замесени в наркотрафик? Борисов каза, че има такива, но дори Цветан Цветанов не можа да отговори кой/кои са. Ако е лъжлива новина, че лидерът на ГЕРБ е казал "лош материал" (какво е имал предвид всеки може сам за себе си да реши по приложеното видео), какво представлява новината, че в парламента стоят хора, замесени в наркотрафик, без да бъде уточнено кои са и за какво става въпрос?

Интересно е и защо Борисов е така нервен напоследък. Нали Юнкер го похали колко добре се справя, даже му обеща добър мониторингов доклад? Явно, обаче, нещата не са наред, като имаме предвид и две пресни знакови предложения за промяна на законодателството ни. И изглежда е ясно и защо – по най-старата причина на света, т.е., че няма пари. От Института за пазарна икономика (ИПИ) го потвърдиха индиректно също вчера (13 ноември) при традиционното представяне на алтернативния си държавен бюджет. "Няма икономическо обяснение защо в проектобюджета за догодина отново е заложен дефицит. Имайки предвид, че рецесия може да настъпи по всяко време, е важно да заделяме, да се стремим към излишък", казаха експертите. Така че – пари няма, действайте. И докато ГЕРБ и БСП си мерят "фалшивите и лъжливи новини" сякаш си мислят, че някой им вярва, че не са един дол дренки, основите за новия грабеж и новата вълна "държавен бандитизъм" вече се положиха. Но явно доста хора не виждат - такъв е материалът.

Първа основа – законопроектът на Делян Пеевски за "вторичното разграбване на КТБ". Той е писан като по калъп за "Дунарит", който оцеля след първия опит на икономическия министър Емил Караиванов, сочен за доверен човек на "успелия млад мъж", да го върне обратно в държавното лоно. КОЙ обаче пречи да се пробва, докато не бъде постигнат успех? Разбира се, подковаването в тази насока е повече от сериозно – който не е съгласен със законопроекта, подкрепя мафията.

Будителите биха се срамували от Румен Радев

“В други езици такава дума изобщо не съществува. Будителят не е интелектуалец по европейски образец. Това е българска духовна кат...

Вчера, 13 ноември, ГЕРБ положи втората основа и вдигна летвата към първи етаж – без давност за приватизацията т.е. много повече "Дунарит"-и, но само за определен период (1992 – 2017). Тази поправка трябва да мине в Конституцията. А заявките са вече смели – довършваме прекратени по давност разследвания, почваме нови. До 2007 всъщност всичко значимо се приватизирало, но ей така, за всеки случай, слагаме 2017 година. Сигурно ще сме първата такава държава с такава конституционна поправка – защо ли? Дали не е, за да се намери каквото може апетитно частно, което не е на "наши хора" и да бъде преразпределено? Или някой сериозно вярва, че голяма приватизационна сделка и кражбите по нея ще бъдат наказани? За такива наивници – да се сетят колко знакови дела в България завършиха с тежка присъда. Троловете-устатници може да не се сещат, а да казват, нали много знаят. И да коментират защо според ГЕРБ "Кремиковци" е пример за тъмна приватизационна сделка, а "Булгартабак" - не. Само защото едната е от времето на Костов, а другата – от времето на Борисов ли?

Данаил Кирилов, който представи текста за готвената конституционна поправка по същество, намери сходство в паралелно предложение на ДПС също за падане на давността на приватизацията, оповестено публично точно преди ГЕРБ да излезе да говори. Всички знаем какво стана със съдебната реформа, когато ГЕРБ и ДПС стигнаха до "исторически компромис" (Радане, и ти си виновен, много, но поне си го признаваш!). Да се готвят тези, които още не са в "правилния обръч" - ще научат отблизо що е то "фалшива новина". Да го разбират като пропаганда - Цветанов вече се задейства!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как Грузия върви по пътя на Украйна

Нотариуса и триумфът на злото над доброто

Ще ограничат ли в Германия скоростта по магистралите?

Близък Изток: ще промени ли Катар отношението си към Хамас?

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com