Цветанов смята, че Радев завижда на Борисов

5986
Цветанов смята, че Радев завижда на Борисов
Снимка: БГНЕС

Няма да допуснем който и да е да поругава авторитета на всяка една институция. Това заяви вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов по адрес на президента Румен Радев и думите му, че „лобистите” убили проекта за нов изтребител. Цветанов видя това като определение – "колективна безотговорност на парламента". Бившият вицепремиер подчерта, че анкетната комисия за новите изтребители е открила въвеждане на "допълнителен осми, нов критерий", който е облагодетелствал определена страна. Цветанов обаче не спомена имена.

На темата "обиди", Цветанов посочи, че депутатът от БСП Иво Христов е човек на Румен Радев, а "тези хора" ги интересува само как да отклоним България от единствения възможен път – към ЕС и НАТО. Той цитира думи на Румен Радев, че сега нямаме стратегически цели, след като сме влезли в ЕС и НАТО и реши да му каже задочно, че най-важно било да задържиш постигането на дадена стратегическа цел. Действията на президента ги отдавам на това, че той вижда, че не е този фактор, който е очаквал да бъде, каза още Цветанов. Президентът усеща, че не е така желан на европейската сцена – отдавам го на една завист, смята вторият човек в ГЕРБ, според когото не може всяко интервю на Радев да трябва да бъде обяснявано от властимащите. Не може президентът да не говори за българското председателство, категоричен беше Цветанов.

Цветанов: Призивът ми към президента е да подкрепи централния нападател - Бойко Борисов

Моят призив към президента и към всички представители на опозицията, защото парламентарното мнозинство го прави, нека да подкрепяме цен...

Приватизацията в България

Ще предложим на всички партии да подкрепят падането на давността за приватизационните сделки. Това заяви бившият вицепремиер и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

По думите на Цветанов това щяло да се случи на специална пресконференция в централата на ГЕРБ днес (13 ноември). Предложението щяло да бъде в духа на предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова относно това да бъдат разкрити имената на финансираните от КТБ политици.

Същевременно Цветан Цветанов обяви пред БНТ, че най-ниските нива за „усещане за корупция” били преди 7 години, когато индексът на Центъра за изследване на демокрацията сочел под 10%. Сега не било така, но затова законодателството се реформирало.

43-тият парламент паднал, защото ГЕРБ опитали да се занимават с приватизацията

"Дължим тази истина на българите, хората искат да знаят какво се е случило, защото там е ключът с борбата с корупцията. Това е една раб...

Престъпността в България

Попитан кои са хората в парламента, замесени в наркотрафик – по думите на Бойко Борисов, вторият човек в ГЕРБ си призна, че не знае.

Бившият вътрешен министър доста витиевато заяви и, че "има дефицит в привеждането на известност на целия криминален контингент". Имало освен това недостиг на полицаи, добави той и припомни как управляващите поели ангажимент за 1200 нови полицаи. Не е нормално да показваме богатите криминални досиета на определени лица, като преди това сме ги изтървали, подчерта Цветанов.

Попитан дали е доволен от действията на МВР по операцията в Сапарева баня, Цветанов призна, че дотук няма резултат, но имало „изпреварваща оперативна операция”, която щяла да даде резултат. Не смятам, че търсените хора ще могат още дълго да се крият, е тезата на Цветанов, който предположи, че тримата издирвани ще се предадат, защото в тази ситуация "не могат да живеят спокойно".

МВР министърът не можел да изброи всички успехи в борбата с престъпността

Усещането може да е едно, но числата показват друго. Постепенно пада пикът на убийствата, който е от 1991 година. Така вътрешният минис...

За финал Цветанов каза, че вероятно ще има "козметични промени" между първо и второ четене в бюджета за 2018 година, след като е имало разговори с КНСБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика