Попова никога не беше вицепрезидент и затова няма да е президент

4001
Попова никога не беше вицепрезидент и затова няма да е президент
Снимка: БГНЕС

Вчера за първи път вицепрезидентът Маргарита Попова даде знак, че обмисля кандидатура за президент.

И тъй като за 4 години Маргарита Попова доказа, че няма абсолютно никакъв усет за реалните настроения на собствения си народ, може да си спести много усилия, нерви и разочарования, ако се откаже отсега.

Защото Попова няма шанс нито за балотаж, нито за призови класирания на президентските избори.

И това е повече от нормално.

4 години Маргарита Попова беше контрапрезидент. Тя беше издигната като необходимата по закон пришивка към кандидатурата на Плевнелиев и отново заради кандидатурата на Плевнелиев беше избрана за негов пръв помощник и заместник. И като благодарност 4 години Попова не спря да атакува държавния глава на България, който сама е избрала за партньор и който я вкара във властта.

И българите не бяха възмутени от това поведение, защото смятат, че Плевнелиев е един невероятен президент. Просто винаги неблагодарността и потресаващата липса на лоялност и дори минимална логика правят изключително лошо впечатление.

Отново, вероятно Плевнелиев няма да бъде запомнен като най-обичания президент. Но е факт, че на него, за разлика от други, му се падна изключително тежък мандат.

Маргарита Попова мисли за президент

За първи път вицепрезидентът Маргарита Попова даде знак, че обмисля кандидатура за президент. Пред кореспондента на Нова телевизия в ...

Президентската институция, в лицето на Плевнелиев, въпреки всичките й недостатъци, безспорно беше почти единственият стожер на разгневения народ по времето на тъмната година на  кабинета "Орешарски". Плевнелиев успя да "приюти" многохилядното недоволство на българите, така възмутени от преминалата всички досегашни граници политическа наглост, че през месеците на протести той беше единствената институция, на която българите можеха да се уповават.

И на целия този фон стана болезнено ясно, че България има човек, който само изпълнява длъжността на вицепрезидент. Маргарита Попова нападна Плевнелиев за подкрепата му към протестиращите и прегърна контрапротеста, който и до ден-днешен е едно от най-безумните явления в най-новата ни история.

След това Попова атакува президента и за намерението му да предизвика референдум за изборните правила. Атакува го и за аргументите, с които налага вето, а последно го осъди, че не е реагирал на изказване по време на учредяването на ДОСТ. Понеже явно е работа на президента да реагира на всяка една глупост, която някой измисля ежедневно.

Така че Маргарита Попова може да си спести унижението от миниатюрните проценти, които би взела на изборите. Тя никога не беше вицепрезидент на България и затова няма логика на се надява, че България ще я иска за държавен глава.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com