Родиш ли се в България – глоба! Да си мислил по-рано!

14145
Родиш ли се в България – глоба! Да си мислил по-рано!
Снимка: iStock

В страната на неограничените възможности се случва и невъзможното! Време е да бъде въведена глоба раждане. Мисля, че само такава санкция не е измислена още у нас. Веднага, след като се родиш в България, трябва автоматично да ти се начислява глоба за това, че допринасяш за намаляване на демографската криза. Така, по-височка да е санкцията, че да започнеш живия живот с дълг към държавата. Ама не онзи – патриотичният дълг, ами реален, паричен. Защото не си истински българин, ако нямаш задължения, било то кредитни, данъчни или заради някакви уж нарушения.

Защото животът в този район на Европа, някога наречен България, се връща хилядолетия назад. Тогава, когато над обикновените хора буквално се е издевателствало. Но стига трогателни ретроспективни мисли. Да гледаме напред! И така, предложението ми е глобата за раждане да бъде в размер на поне 3 800 лева – 10 пъти повече от месечното обезщетение за втората година от майчинството. Така е логично, смятам! После, когато проговориш и те попитат „Какъв искаш да станеш, когато пораснеш?”, пак глоба. Откъде накъде ти ще искаш нещо?! Това да не е концерт пожелание! А когато истински пораснеш на възраст и недай Боже, си инициативен и решиш да организираш масово мероприятие – директно в затвора, за да спреш (или по-точно да те спрат) да вършиш своеволия. Да не се намираш у вас?

В България хората са жадни за събития като това да бъде покорен връх "Мусала". Само че липсата на връзка между организаторите на такива събития и отговорните институции прави нещата трудни. Комуникацията е основният проблем - трудно разбираме, когато нещо не трябва да се прави, защото трудно ни се получават първите 7 години. Тези 7 години после отиват навсякъде - и като влогър, и като отговарящ за национален парк. А после става неприятно.

Да обобщим какъв е резултатът. Ако си обикновен гражданин и решиш да събереш група приятели да се позабавлявате, си понасяш последствията от великото българско законодателство. Глобяват те, ако искаш да къмпингуваш, да пътуваш, да плажуваш, че дори и да спортуваш, вместо първо да те насърчават да го правиш така, че да не вредиш на околните. Ако обаче съсипеш вековна дюна на морето, изпонарежеш здрави многогодишни дървета от гората, замърсяваш поголовно води и планини в България, но си "Някой" (ама само у нас) – всичко е точно!

В заключение да кажа: днес реших чрез социалните мрежи да поканя приятели да поплуваме заедно в реката в моя град. Та, ако случайно дойдат 1 500 души и нивото ѝ се вдигне заплашително, ще ме глобите ли, вместо да ми обясните първо защо може да е опасно? За един приятел питам!

Автор: Атанаска Маркова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com