Световна лига по волейбол 2017: Хей, чуй, Русия - 2:0, 3:2 (ВИДЕО)

14153
Световна лига по волейбол 2017: Хей, чуй, Русия - 2:0, 3:2 (ВИДЕО)
Снимка: CEV

Страхотен и много сладък обрат направи българският национален отбор по волейбол в третия си мач в тазгодишното издание на Световната лига. Нашите момчета губеха с 0:2 гейма срещу един от най-неприятните ни съперници - Русия, но показаха характер и успяха да стигнат до победата - 3:2.

След тежката загуба с 0:3 от Франция в петък (2 юни) и драматичното поражение с 2:3 от Аржентина вчера (3 юни), днес нашите момчета демонстрираха, че имат потенциал и се справиха с домакините. Руснаците стартираха ударно и особено във втория гейм ни разбиха, печелейки го с 25:15, след като в първата част ни победиха на 21. След това, обаче в игра за нашия отбор влезе Розалин Пенчев и нещата започнаха да се променят.

Франция смачка България на старта на Световната лига

Българският национален отбор по волейбол започна слабо кампанията си в тазгодишната Световна лига, след като загуби с 0:3 (23:25, 15:2...

Третият гейм отиде на сметката на нашите национали, които подобриха сервиса си и успяха да го спечелят с 25:22. Четвъртата част беше инфарктна - поведохме с 6 точки, като при второ техническо прекъсване не се виждаше как може да не се стигне до тайбрек. Тогава руснаците направиха серия, с която стопиха разликата до само точка и излязоха напред при 23:22, след ас по правата, като преди това най-добрият им играч - Волков, заби два аса на линията. Сервис на Виктор Йосифов обаче се спря в мрежата и тупна неспасяемо за 24:23 за нас и в крайна сметка Тодор Скримов с ас ни вкара в тайбрек - 27:25.

В решителния гейм дръпнахме с 5:3, но Русия обърна и поведе с 6:5, като двата отбора се движеха точка за точка до 12:12. Тогава на сервис застана Цветан Соколов, който на два пъти много хитро скъси началния удар и даде шанс за зверски блок на Розалин Пенчев и за контраатака на Виктор Йосифов и 14:12 за България. Този аванс се оказа достатъчен и приключихме мача с нова атака през центъра за 15:13!

Най-резултатен за нашите беше Цветан Соколов с 21 точки, а  Розалин Пенчев добави 14.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com